kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Tutunamadığı şöhret ölümün eşiğine getirdi

Bülent İPEK - MAGAZİN SERVİSİ
Özlem Savaş'ın iniş çıkışları hayatını Yeşilçam filmlerine çevirdi. Alkole sığındı, evlilik hazırlığı yaparken sevgilisi öldü. İntihara kalkıştı, 4.5 saat sedyede bekletilip yoğun bakıma alındı..
Lise ve üniversite hayatında parlak başarılara imza attıktan sonra girdiği şov dünyasında var olma savaşı veren Özlem Savaş, pavyon şarkıcılığı yapmaya başladıktan sonra alkole sığınmıştı. Boğaziçi Elektronik Mühendisliği'ni başarıyla bitirmesini sağlayacak zekası, şov dünyasında bir türlü para etmiyor, beklediği iyi teklifleri alamıyordu. Oyunculuğa 1988 yılında Yaşar Alptekin ve Atilla Saral'la birlikte rol aldığı "Salıncakta Üç Kişi" adlı sinema filmiyle başlamıştı. Geride kalan 19 yılda 22 film ve dizide oynadı.

ALKOL BENİ KONTROL EDİYOR
Alkol bağımlılığı ile dibe vurduktan sonra yeniden çıkış yapmak için 2006'da kendi isteğiyle alkol tedavisi gördü. Yeni bir sayfa açtı. Katıldığı, "Herkes Yanlış Biliyor" programında şunları söylemişti: "Kariyerim çok iyi giderken bir de 'şarkıcı ol' dediler. Hatayı orada yaptım. Alkol beni kontrol etmeye başladı. Genlerle de ilgiliymiş ama benim de zaafım varmış. Kim alkolik birini çalıştırmak ister. Artık biraz şükretmeyi öğrendim. Yeniden üniversite sınavına gireceğim. 4 yıl psikoloji okuyup, psikolog olmak istiyorum." Özlem Savaş bu yeni dönemde film ve dizi yapımcılarından randevular aldı, görüşmeler yaptı. Bu sefer de bir yapımcının iş görüşmesi sırasında kendisini taciz ettiğini açıkladı. Hayal kırıklığını, "Mesleğimde bir düşüş yaşadım diye karşı taraftan bu şekilde kabullenilmem ve karşılanmam beni çok sarstı. Karşılaştığım şeylere inanamadım" diye ifade etti.

YENİ BİR SAYFA AÇMIŞTI AMA...
İstediği film tekliflerini almayan Savaş'ın hayatı yavaş yavaş çarpıcı bir film senaryosuna dönüşmeye başladı. Tam yeni bir sayfa açmıştı ki birkaç gün sonra nikah masasına oturmayı planladığı tekstilci sevgilisi Ünsal Nergiz'in trafik kazasında öldüğü haberini aldı. Bu dramatik ölüm haberi onu yeniden sarstı. Tüm yaşadıklarına rağmen alkole direndiğin söylüyordu. Yeniden ortadan kayboldu. Ta ki önceki gece evinde intihara kalkışıp bulunana kadar.
Haberin fotoğrafları