kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kenan Doğulu dördüncü oldu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kenan Doğulu dördüncü oldu
Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Kenan Doğulu, "Shake It Up Shekerim" adlı parçası ile 163 puan toplayarak dördüncü olurken Sırbistan 268 puan alarak birinci oldu

Helsinki Hartwall Arena buz hokey salonunda yapılan, yaklaşık 12 bin seyircinin izlediği finalde, Kenan Doğulu'ya dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah eşlik etti.

Kareografisinde oryantal figürlerinin de yer aldığı gösteride, Doğulu ile dansçıları, şarkıda Türk ezgilerinin yer aldığı bölümdeki halay figürleriyle seyircileri coşturmayı başardı. Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı. Kenan Doğulu ve dansçılarının kostümlerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanıldığı bildiriliyor.

İngiliz asıllı Dominique, Sarah ve Charlie ile Finlandiyalı Jessica'nın 22 ayar altın suyuna batırılmış kumaştan yapılan kostümlerinin üst bölümü ile kostümün tümünde yer alan kristaller sahnede adeta bir ışık seli yarattı.

Yarışmayı kazanan ülke, salı günü EBU'nun organize ettigi promosyon turuna davet edilecek. İsveç ile başlayan, Danimarka, Hollanda, Almanya ve İspanya'da verilecek konserlerden sonra tur Yunanistan'da sona erecek. Bu arada, Eurovision biletleri karaborsada 300 ile 600 avro arasında satıldı.