kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ağar ve Mumcu'dan anneler günü mesajı

ANKA
Yeni Haber
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Anneler Günü" nedeniyle birer kutlama mesajı yayınladı.

Ağar, mesajında annelik duygusunun, kadınların yaşadığı en yüce, en güzel, en temiz duygulardan birisi olduğunu kaydederek, "Analarımızdır bizleri yetiştiren, her türlü zorluğa, güçlüğe, çocukları adına, ailesi adına kendini siper eden" ifadesini kullandı. Annelerin çocuklarını ülkesi için, milleti için hayırlı evlat olarak yetiştirdiğini, bunun için didindiğini kaydeden Ağar, şunları belirtti:

"Analarımız dünyanın varoluşundan beri her zaman, her konudaki sorumluluklarını büyük özveri ile yerine getirmiştir. Bu güzel ülkenin anaları, eşine yoldaş, eş, çocukları için ana olmuştur. Atatürk'ün dediği gibi Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Analarımız; yerine hiçbir şeyi koyamayacağımız en değerli hazinemizdir."

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ise anneleri, taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa canını, kalbini ve sadece kendisine özgü hislerini de katan kişi olarak tanımladı. "Dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygusu hiç şüphesiz anneliktir" diyen Mumcu şunları kaydetti:

"Annenin çocuklarına gösterdiği fedakarlığın sınırsızlığı, aslında topluma karşı da bir fedakarlıktır. Ailenin çekirdeği olan kadın olmadan, anne olmadan, sosyal barışın ve hatta evrensel barışın korunması mümkün değildir. Aileyi aile yapan yegane gerçek, annenin cefasıdır, vefasıdır. Bu, kimsenin inkar edemeyeceği ilahi bir hakikattir."