kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

F-16'lar Türkiye'de üretilecek

ANKARA
Milli Savunma Bakanı Gönül, "ABD'deki üretim bandının F-35'e dönüşmesinden sonra kapatılacak F-16 üretimini Türkiye üstlenecek. Temennimiz böyle" dedi..
Türk Hava Kuvvetleri'nin ana vurucu gücünü oluşturan F-16 uçaklarının bugüne kadar çeşitli nedenlerle eksilenlerinin telafisi amacıyla oluşturulan özel 30 adetlik paketi Türkiye üretecek. ABD'deki üretim bandının F-35 uçaklarına dönüştürülmesiyle beraber ayrıca tüm dünya hava kuvvetlerinin F-16 ihtiyacı da Türkiye tarafından karşılanacak. Savunma Bakanı Vecdi Gönül yaptığı açıklamada, "ABD'deki üretim bandının F-35'e dönüşmesinden sonra kapatılacak F-16 üretimini Türkiye üstlenecek. Temennimiz bu yönde" dedi. "30 adet F-16 Tedarik Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Gönül, F-16 üretiminin Türkiye'ye geçmesiyle diğer ülkelere yapılan uçak satışlarını da Türkiye'nin yapacağını bildirdi.

30 ADET F-16 1.8 MİLYAR $
ABD ile müzakereler yapıldığını kaydeden Milli Savunma Bakanı Gönül, teslimatları 2011 yılında başlayacak 30 adet gelişmiş görev bilgisayarı, gövde içi ilave yakıt tankı ve daha uzun menzil vurucu gücü olan F-16 Blok 50+ F-16'ların alınması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi. Bakan Gönül, bu uçakların uluslararası kısıtlamalara tabi kalınmak suretiyle Türkiye'nin savunmasını gerektirecek her alanda kullanılacağını dile getirdi. 30 adet F-16 Blok 50+ modeli uçağın alımıyla ilgili anlaşmanın maliyeti 1.78 milyar dolar olarak açıklandı.
Haberin fotoğrafları