kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Son anda gelen kararın çekincesi CHP'li adaylar

ANKA
Yeni Haber
DSP yönetimi içinde, Cumhuriyet mitinglerini organize eden ve CHP'den adaylıkları gündeme gelen Nur Serter ve Necla Arat'ın, tertip komitesinden çekilmesi gerektiği konusunda değerlendirmeler yapılıyor.

Zeki Sezer'in son ana kadar mitinge katılma konusundaki çekingenliğinde, söz konusu mitinglerin bazı siyasi partiler tarafından sahiplenilmesinden duyduğu rahatsızlığın da etkili olduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra Sezer'in gün boyunca kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, mitinge katılacağını ancak Nur Serter ve Necla Arat'ın CHP'den adaylıklarının gündeme geldiğini söyleyerek "Bu mitingler partiler üstü olmalı. Oysa ki Nur Serter ve Necla Arat'in CHP'den adaylıkları gündemde. Dolayısıyla bu isimler tertip komitesinden ayrılmalı. Biz şu ana kadar bütün mitinglere katılarak destek verdik. İzmir mitingine katılmazsak bu başka anlamlara çekilebilir" dediği ifade edildi.

Öte yandan, Zeki Sezer'in İzmir mitingine katılacağı haberi üzerine, DSP İzmir İl Başkanlığı'nda da miting hazırlıklarına hız verildi.