kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Maddi durumu iyi olmayan öğrenci ailelerine destek veriliyor.

4 yıl içinde 222 bin kız çocuğu okullu

PERVİN KAPLAN HABER MERKEZİ
Haydi Kızlar Okula' kampanyasında çoğu Doğu illerinden 222 bin kız çocuğu okul sıralarına oturdu... Kampanyanın, son kız okullu olana kadar sürmesi hedefleniyor..
Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF işbirliği ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla 4 yıl önce başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası sayesinde ilköğretim çağındaki 6-14 yaş grubu arasındaki 222 bin 800 kız çocuğu okullu oldu. Bu sürede ilköğretimdeki kız öğrenci sayısı Doğu Anadolu'da yüzde 14, Güneydoğu'da yüzde 23.7 arttı. Kampanyanın son kız okullu olana dek sürmesi hedeflendi.

HER İLÇEDE YURT
2003'te 10 ilde başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası, 2004'te 33, 2005'te 53, geçen yıl ise 81 ile yaygınlaştırıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, birçok alanda kadınlar ile erkekler arasında uçurumlar bulunduğunu, bunun eğitimde de devam ettiğini belirterek, "Eğitim konusunda kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapmalıyız, yoksa bu uçurumu kapatamayız" diye konuştu. Yaptırılan araştırmaların ilköğretim beşinci sınıftan altıncı sınıfa, ilköğretimden ortaöğretime geçişte kayıplar olduğunu ortaya koyduğunu belirten Bakan Çelik, "Bu nedenle özellikle kırsal kesimde yaşayan kız çocuklarının hem ilköğretim ikinci kademeye devamları ve ortaöğretime geçişlerinin artırılması amacıyla 105 kız yurdu açıldı. Her il ve ilçede en azından bir ortaöğretim kız öğrenci yurdu yapmak gerek" dedi.