kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ünlüler teklif bekliyor

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Milletvekili adaylığı konuşulan ünlülerin bazılarının partileri belli olmaya başlarken, bazıları ise hâlâ teklifler için beklemede. Kadir İnanır, "Çok teklif var" derken, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun teklif bekliyor..
Aday adayları, milletvekilliği yarışı için siyasi partilerin genel merkezlerine akın ederken gözler ünlülere çevrildi. 27 yıllık Devlet Tiyatrosu sanatçısı, "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe"nin oyuncusu, Ensar Kılıç, MHP'ye başvurdu. "Ben bu davaya inanıyorum" diyen Kılıç, aday listesine girmese de, hayal kırıklığı yaşamayacağını söyledi. AKP'nin kurucularından, bir döneme şarkılarıyla damgasını vuran Yasemin Kumral, aday adaylığı başvurusunu son güne bıraktı. Kumral, "Biz, partinin kurucuları olduğumuz için, son güne doğru başvuru yaparız. Önce başvursak bize öncelik tanırlar. Bu da halka saygısızlık olur" dedi. Türk sinemasının ünlü yüzlerinden Kadir İnanır, bütün partilerden teklif aldığını belirtti ve "Karar vermedim" dedi. Seçim atmosferine girildiği dönemde ünlülerin görüşleri şöyle:

HİZMET ETMEK
* Hülya Koçyiğit: 1987 seçimleri için görev almıştım. Rahmetli Turgut Özal hayattaydı. O, istemişti. Turgut Bey'e olan inancımdan dolayı kabul ettim. Şu anda teklif gelmedi. Bütün partilere açık değilim. Radikal sol ve sağdan teklif gelirse kabul etmem. Önemli olan hizmet edebileceğimiz alanların açık olması. Türkiye için bir şeyler yapmak. Bir taşın üstüne koyabilmek. Ben, Meclis'te renkli bir yüz olmak istemem. Mesele, gerçekten hizmet etmek ve sorunları çözebilmek.

* Kadir İnanır: Her seçim döneminde bana çok teklif gelir. Şu anda da teklif çok. Aktif siyasete girip girmeme konusunda önce karar vermek lazım. Ben Türkiye'nin sorunlarına son derece duyarlıyım. İşsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki bozukluğu, ekonomiyi iyi bilirim. Karar vermedim.

* Şahnaz Çakıralp: CHP'den teklif gelirse göreve hazırım. Gelmezse, adaylık başvurusu yapmam.

* Ediz Hun: Sayın Mehmet Ağar'ın çevre-sanat danışmanlığını yürütmekteyim. Genel başkanın takdirleri doğrultusunda aday olabilirim ya da olmayabilirim. Kendisinin bana teklifi olursa aday olurum. 45 yıla yakın, sanatçı, çevreci bilim adamı kariyerim var. Neticede, Demokrat Parti çatısında bir birliktelik var. Adaylar müşterek belirlenecek. Sayın, Ağar, "Ediz, seninle beraber olmak istiyorum" derse, o zaman tamam. Ama, benim bunun dışında hareket etmem şık olmaz.

TİYATRODAN MHP'YE
* Ensar Kılıç: Devlet Tiyatroları'nda 27 yıl kesintisiz tiyatro sanatçısı, rejisör olarak görev yaptım. İstifa ettim. MHP'den Ankara aday adaylığı için başvuru yaptım. Davadan vazgeçilmez. Başbuğ Alpaslan Türkeş'ten bayrağı, Devlet Bahçeli aldı ve taşıyor. Ben de, bu bayrağın peşinden gideceğim. Ben, davadan, yan çizenlerden değilim. Anayasal hakkımı kullandım. İstifa ettim. Olmadı, yine devlete hizmete devam ederim.

UCA CHP ADAYI
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Türkiye'de kaos yarattığını söyleyerek, durumu protesto etmek için adaylığını açıklayan gazeteci Metin Uca da CHP'den milletvekili adayı olmaya hazırlanıyor. Son dönem politik çıkışları ile gündeme gelen Uca, CHP ve DSP'nin gövde gösterisi yapmaya hazırlandığı İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'- ne katıldıktan sonra Ankara'ya gelerek aday adaylığı için başvuru yapacak.
Haberin fotoğrafları