kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
5 KİŞİ LÜKS ARAÇLA GÖTÜRDÜ... Ceylan Özgönül, adliye kapısında bekleyen 3'ü avukat 5 kişi tarafından lüks bir araçla İstanbul'a götürüldü.

Ailesiyle bir gün kalabildi

Nilgün KAYA-İsmet ACAR/MERKEZ
Babasının Adnan Hocacılar'dan kaçırdığı ileri sürülen Ceylan Özgönül, Ayvalık'ta ortaya çıktı..
Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın grubuna bağlı olan ve babası tarafından önceki gün İstanbul'da zorla bir otomobile bindirilip götürüldüğü iddia edilen 25 yaşındaki Ceylan Özgünül, Ayvalık'ın Altınova beldesindeki teyzesinin evinde bulundu. Genç kız, önceki gece saat 20.00 sıralarında bakkala gidip İstanbul'dan bir arkadaşını aradı ve adresini verdi. Arkadaşının hemen jandarmaya haber vermesi üzerine Ayazkent Sitesi'ndeki eve baskın yapıldı. Babası ile Jandarma Komutanlığı'na götürülen genç kız, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifade verdi. Zzorla kaçırıldığını söylediği öğrenilen genç kız, dün sabah 07.30 sıralarında 3'ü avukat, 2'si de grup üyesi 5 kişi ile birlikte lüks bir otomobille beldeden ayrıldı. Olaydan bir gün sonra, baba Feridun Özgül ile ona yardım ettikleri belirtilen 2 kişi saat Ayvalık Adliyesi'ne çıkarıldı. Baba Özgül'ün yanındakilerin, Adnan Hoca grubundan ayrılan Kübra Yelkenci ve ağabeyi olduğu öğrenildi. Adliyede, kızını kaçırmadığını, Bilim Araştırma Vakfı'na katılan kızının beyninin yıkandığını iddia eden baba şunları söyledi:

BABANIN DRAMI
"Evladımı kaybediyorum. Bir insanın çocuğu esrarkeşle tanışmış, aile çocuğunu bırakır mı? Çocuğumuzun beyni yıkanmış, ruhu ayrılmış. Benimle konuşmak istedi. Elini ayağını bağlamış olsam 5. kattan nasıl indirirdim? Ayrıca, gemiye binerken özel güvenlik bagajları açtı, kontrol yaptı. Kızımla bir saat konuştuk. Mescitte namaz kıldık. Ayvalık'ta bana 'elbise al' dedi. Yemek yedik. Oradan evimize gittik. O arada annesine sakız alacağını söyleyerek bakkala gitti. O sırada, İstanbul'da birine telefon edip adres vermiş."