kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Yusuf Çavdar

Türkler iyi suşi yapamaz!

İstanbul'daki suşi pazarı ikiye ayrılmış durumda. Bir taraf, suşinin, içinde bulunduğumuz yüzyılın yeni fast food lezzeti olacağını düşünüyor. Müşterilerine paket servis hizmeti de sunan bu restoranlar, suşinin bulunduğu ülkenin damak tadına adapte edilmesinde de bir sakınca görmüyor. Diğer taraf ise Japonlar'ın bu geleneksel yemeğini, kültürlerini yansıtan mekanlarda ve hiçbir 'ilave' olmaksızın müşterilerine sunmakta kararlı gözüküyor. Bunların başında da 17 yıldır İstanbullular'a bu lezzeti sunan Miyako var.

ÇEŞİTLERİMİZ MEVCUT
Swissotel çatısı altında faaliyetini sürdüren Miyako'nun mönüsünde 17 farklı çeşitte suşi bulunuyor. 6 ayda bir mönünün yenilendiğini belirten Swissotel Yiyecek ve İçecek Müdürü Yusuf Çavdar, "Böylece 'California Roll' gibi en klasik suşi tatlarının yanı sıra farklı çeşitleri de sunabiliyoruz" diyor. Miyako'da suşiler bir Japon aşçının hünerli ellerinden çıkıyor. Çavdar, neden bir Japon ustası tercih ettiklerini şöyle açıklıyor: "Japonya'da gerçek bir suşi ustası15 yılda yetişiyor. Nasıl ki bir Japon baklava yapamazsa, bir Türk'ün de suşi yapmasını beklemek yanlış!"