kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Asuman Krause ekranda yaptığı şov hakkında konuşmak istemediğini belirtiyor ve ekliyor: Hocalarımın direktifleri doğrultusunda benden yapmamı istedikleri şovu en iyi şekilde yerine getirdim.

Siz bu dansa soyunmaya cesaret edebilir misiniz?

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
Önce Doğa Bekleriz'in, ardından da Asuman Krause'nin ekranda striptiz yapması yeni bir tarrtışma başlattı: Striptiz; bir dans mı, spor mu, yoksa fantezi mi? Herkesin cevabı farklı, tek ortak görüş: Striptiz cesaret ister!..
Son günlerde televizyon ekranlarında bir striptiz modası aldı başını gidiyor. Önce Doğa Bekleriz, 'Bak Kim Dans Ediyor?' yarışmasında striptiz yapacağını açıkladı ve herkes ekrana kilitlendi. Ancak Doğa'nın sadece bir eldiven çıkartarak sergilediği sözde striptiz şovu kimsenin yüzünü güldürmedi. Ardından aynı yarışmanın finalistlerinden Asuman Krause, 'Ben daha cüretkarını yaparım' dedi ve Türkiye ikinci striptiz şovu izlemek için yine televizyonun karşısına geçti. Krause; panter gibi yerlerde süründü, seksi figürler eşliğinde jüri üyesi Burhan Öçal'ın yanağından makas aldı. Onunki de tam bir striptiz olmadı ama Doğa'nın şovundan daha çok beğenildi. Ama bu şovlar bir dans yarışmasında televizyonda canlı canlı yapılınca önemli bir tartışma da başladı. Erotik bir şov olarak bilinen striptiz, 'dans' mıydı ki yarışmada bir gösterisi yapıldı? Yoksa yurtdışında olduğu gibi sadece 'masum' bir spor türü müydü? Kısacası bu striptiz ne menem bir şeydi?

YURTDIŞINDA SPOR
İngilizce'de soyunmak (strip) ve tahrik etmek (tease) kelimelerinin bileşiminden oluşan ve tahrik ederek soyunmak anlamına gelen striptiz yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada çok popüler. İngiltere, İtalya ve Fransa'da fitness ve dans kulüplerinde striptiz dersleri bile veriliyor. Kadınlar bedenlerini sevmek ve tanımak, eşlerine daha seksi gözükebilmek ya da form tutmak amaçlı striptiz dersleri alıyor. Bu kadınlar arasında boşandıktan sonra striptiz dersi alıp vücudunu yeniden seven 'Desperate Housewives' dizisinin güzel yıldızı Teri Hatcher gibi ünlüler de bulunuyor.

TÜRK KADINI MERAKLI
Türkiye'de henüz spor kulüplerine girmedi ama Türk kadınları da striptiz yapmayı öğrenmeye çok meraklı görünüyor. 11 yıldır profesyonel striptizcilik yapan Nur Su, dört yıl önce İlhan Uçkan'a verdiği röportajda gece kulüplerinde kendisini izlemeye gelenler arasında magazincilerden haber spikerlerine, oyunculardan futbolculara kadar farklı kesimlerden müşterilerinin olduğunu söylüyordu. Artık sadece özel dersler veren Su, "Hanımlar toplanıp ders almak için beni çağırıyor. Estetik duruş, heyecan tavırları, estetik soyunma, tahrik etme, iç çamaşırlarının çıkarılması gibi konuyla ilgili her şeyi öğrenmek istiyor. Kişi başına yaklaşık 100 dolar ödüyorlar" diyerek striptizin erotik bir gösteri olduğunun altını çizmişti. Öte yandan 'Bak Kim Dans Ediyor' yarışmasında jüri üyesi olan Türkiye'nin ödüllü dansçısı Aytunç Bentürk, striptizin kaliteli yapıldığında dans olduğunu söylüyor ama ilginç bir itirafta da bulunuyor: Asuman ve Doğa'nın yaptıkları kabare şovdu.
Haberin fotoğrafları