kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Lagerfeld koleksiyonunda bu yazın vazgeçilmezi elbiselere de yer vermiş.

Moda dünyasında Son İmparator

ESRA ÇORUH
05.05.2007
Müjdemizi isteriz... Geçtiğimiz yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld, kendi adını taşıyan koleksiyonuyla artık Türkiye'de..
Beyaz saçları, hiç çıkarmadığı siyah gözlükleriyle moda dünyasının en önemli isimlerinden biri o. Klasik Chanel tüvit ceketi, mini jean etekle giyebileceğimizi söylediğinde, moda dünyasında devrim yarattı. Ardından zincir saplı, deri kapitone Chanel çantayı yeniden moda yaptı. Yeni sezonda, Vakkorama V2K mağazalarında satılacak Karl Lagerfeld, 2007 ilkbahar-yaz koleksiyonuyla Tükiye'ye ilk kez ayak basıyor. Lagerfeld sadece Chanel aracılığıyla değil, adını taşıyan markasıyla da, bir anlamda modanın tarihini yeniden yazıyor. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri olduğu konusunda herkes hemfikir. Moda dünyasının son imparatoru Lagerfeld, içinde bulunduğumuz yüzyılda da tahtı kimseye bırakmaya niyetli görünmüyor. Ne de olsa, giyim kuşam klasiklerini yorumlamak ve yeniden gündeme koymak konusunda henüz kimse onun eline su dökmüş değil.

HEP DEVLERLE ÇALIŞTI
1938 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde dünyaya gelen Karl Lagerfeld, 14 yaşında ailesiyle Paris'e yerleşti. Daha o zamanlarda iyi bir modacı olacağının sinyallerini veriyordu. Henüz 17 yaşındayken dönemin ünlü Fransız modacısı Pierre Balmain'ın yanında çalışması ise, bu işte başarıya ulaşacağının ilk işaretiydi. Krizia, Charles Jourdan ve Valentino için de çalıştıktan sonra, sanat eğitimi almak için İtalya'ya gitti. Moda dünyasına geri dönüşü, 1967 yılında, Fendi'ye tasarım danışmanlığı yapmasıyla gerçekleşti. Karl Lagerfeld, 70'li yıllarda Chloe için hazırladığı hazır giyim koleksiyonlarıyla adını duyurmaya başladı. 1983'te Chanel bünyesine geçtiğinde ise kimse bu büyük ve önemli transfere şaşırmadı. Ünlü modaevinde 'tasarım direktörü' unvanını aldığı esnada, bir yandan da kendi adını taşıyan markasını çıkaran Lagerfeld, hâlâ her iki markaya hizmet vermeye devam ediyor. Gerek Chanel, gerekse kendi markası Karl Lagerfeld'in yeni olanı denemekten asla kaçınmaması, onu her daim gözde kılıyor.
Haberin fotoğrafları