kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Batı insanını sarsacak tezler!..

Kitap/Öcal Uluç.
YALÇIN Bayer, 28 Şubat Çarşamba günü Hürriyet'te çıkan "Kâzım Mirşan'ı unuttuk" başlıklı yazısında özetle şöyle diyor:
"Cambridge'ten C. Renfrew, Stanford (California) Üniversitesi'nden Cavalli ve Sforza, Floransa Etrüskoloji Ensititüsü'nden Camporeale ve öteki üniversite profesörlerinin tekrar tekrar yaptıkları DNA testi ile Etrüsklerin yüzde 97 Türk oldukları 2007'de ortaya çıkmıştı. Etrüskler, Latin kültürünün kökeninde olduğundan, keşfedildiklerinde 'Artık kökenimizi biliyoruz' diye Avrupa başta Batı dünyası bayram etmişti. Bundan sonra, Batılı araştırmacılar, 'Latin alfabesinin neden (A) ile başladığı' yıllar süren tartışmalarını bırakmalıdırlar. Madem ki, Etrüskler Türktürler, Latin alfabesi de Etrüsk... Yani atalarımızın alfabesidir. Kan ve ırk peşinde koşmayan bizler için önemli olan, Etrüsklerin yüzde 97 Türk oluşunu gösteren kanın terkibi değil, temsil ettiği Türk kültürüdür. Aynı grup profesör ve ona katılan diğer araştırmacılar ile 'Centre National de la Recherche Scientifique'in Eylül 2000 tarih ve 386 sayılı bülteninin 8'inci sayfasında '...18'in sonları ve 19'uncu yüzyılların başlarında, dilbilimcilerce ortaya atılan HintAvrupa dilleri karşılaştırmalarını tamamıyla yalanlama zorunluluğu ortaya çıkmıştır. HintAvrupa grubunun kendisi Altay grubu dillerle aynı 'üstaile'nin dalları olmaktadır ki, Fransızca / Türkçe ve Mançuca gibi birbirinden farklı diller bu 'üst-aile' içine girmektedir' denmektedir. Nobel, bu iki büyük gerçeği 1970'te Anadolu ProtoTürkleri kitabında ortaya koymuş olan Kâzım Mirşan'a verilmeli idi. Vermeyecekleri malûmdur! Biz ona 'Atatürk Ödülü' vermeliyiz. "
Bodrum'da yaşayan ve herhalde yaşı 80'i geçen Kâzım Mirşan dünyada "ProTürk yazıtlarını okuyan" ve bunların büyük bir kısmını inceleyen bir kişi... Batının büyük üniversitelerinde davetler alarak konferanslar veren ve 25'e yakın yabancı dillerde kitap yazmış bir Türk!..
Ne var ki, "Atatürk Ödülü vermek" bir yana, onu kendi halkımız tanımıyor ve kendi üniversitelerimiz inkâr ediyor!.. Bu yazıyı okuduktan kısa bir süre sonra eski bir asker olan Ali Çurey'in yazdığı kitaplardan ikisi elime geçti!.. "Sözcüklerin Dilinden Adigeler" ve "HT rumuzlu HattitHitit Halkının Gerçek Kimliği" adlı kitaplar!.. (Elit Ajans - Tel:0216 335 22 47)
Çurey de yıllar süren araştırmalardan sonra yazdığı kitaplarda, Anadolu'da büyük bir imparatorluk kuran Hatti ve Hitit'lerin kökeninin Kafkasya ve Adige'ler olduğunu ispatlamaya çalışıyor!.. Harflerle, alfabelerle, sözcüklerle ve tarihi gerçeklerle!.. Ali Çurey, bunu yaparken, Batılı bilim adamlarının, dilcilerin ve araştırmacıların "Hatti ve Hititleri kendi kökenlerine bağlamak için" gerçekleri nasıl çarpıttığını da anlatıyor!..
Mirşan ve Çurey'in tezleri ve kitapları elbette batılıların da hoşuna gitmiyor, gözlerini ve gönüllerini batıya bağlamış bilim adamlarımızın bazılarının da!.. Gerçek nerede?.. Çurey'in kitaplarını ilgiyle okuyacaksınız!..
(ocaluluc@beko.net)