kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Meydana yürüyüş 10:00'da başlayacak

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Meydana yürüyüş 10:00'da başlayacak
İzmir'de Pazar günü düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi'nde, katılımcıların, 2 ayrı noktada toplandıktan sonra saat 10.00'dan itibaren yürüyüşe geçerek, Gündoğdu Meydanı'nda buluşacakları bildirildi.

AA muhabirine açıklama yapan Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı avukat Ferda Kardelen, bugün gerçekleştirilen emniyet toplantısında, güvenlik açısından her şeyin ele aldığını belirterek, mitingin güvenli şekilde tamamlanması için bütün önlemlerin alındığını ifade etti.

Kardelen, miting için Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nın toplanma yerleri olduğunu kaydederek, saat 10.00'dan itibaren bu noktalardan mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçileceğini söyledi. Mitingin açılış konuşmasını kendisinin yapacağını belirten Kardelen, ayrıca Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve gazeteci Tuncay Özkan'ın birer konuşma yapacaklarını dile getirdi.

Tolga Çandar, Sadık Gürbüz, Yolcu Bilgiç, Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram'ın da mitinge şarkılarıyla destek vereceğini ifade eden Kardelen, miting alanına 2 dev ekranın da kurulacağını anlatarak, belediye tarafından da 6'sı sabit olmak üzere 10'a yakın seyyar sağlık merkezinin oluşturulacağı sözlerine ekledi.