kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İzmir mitingine sıkı güvenlik

Yeni Haber
Tandoğan ve İstanbul Çağlayan'da yapılan Cumhuriyet mitinglerinin ardından İzmir'de gerçekleştirilecek olan mitinge rekor katılım bekleniyor.

İzmir'de, pazar günü düzenlenecek olan ''Cumhuriyet Mitingi'' nedeniyle polis memurları için izinler kaldırılırken, mitingin gerçekleştirileceği alanın ''uçuşa kapalı bölge'' haline getirildiği ve karadan, havadan, denizden kontroller yapılacağı bildirildi.

Güvenlik önlemlerinin koordinasyonunu yürüten İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu, pazar günü düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi için güvenlik yönünden tüm ayrıntıların planlandığını söyledi.

Pazar günü polis memurlarının izinlerinin kaldırıldığını ifade eden Orakoğlu, diğer illerden gelecek katılımcılar için, trafik yoğunluğunun da
yaşanabileceğini göz önünde tutarak, trafikten asayişe kadar çeşitli önlemler aldıklarını vurguladı.

Orakoğlu, diğer illerden gelenlerin, trafik ekipleri aracılığıyla miting alanına yönlendirileceğini, alana da Cumhuriyet Meydanı, Gündoğdu Meydanı,
Alsancak Vapur İskelesi karşısı ile Alsancak Liman önünde oluşturulacak arama noktalarından geçirilerek alınacaklarını bildirdi.
Miting alanında bin 800 polisin görev yapacağını, 850 hazır personelin de farklı noktalarda bekleyeceğini ifade eden Orakoğlu, ''Asayiş ekipleri, meydana gelebilecek kapkaç - hırsızlık gibi asayiş olayları için bölgede görev alacak. Terör ekipleri de kendi önlemlerini alacak'' diye konuştu.

BİRİNCİ KORDON TRAFİĞE KAPALI TUTULACAK

Miting için yalnızca Birinci Kordon'un trafiğe kapalı tutulacağını belirten Orakoğlu, şunları söyledi:

''Vatandaşlarımızın mitingi güven içerisinde gerçekleştirebilmesi amacıyla her türlü tedbiri aldık. Bölge, pazar günü uçuşa kapalı alan olacak. Havada helikopter, denizde ise Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekipleri, gerekli önlemleri alacak. Bölgede, 6 acil çıkış kapısı oluşturuldu, ayrıca Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, İkinci Kordon'da ambulanslar bekletilecek.

Vatandaşlarımızdan ricamız, yaşanabilecek trafik sıkışıklığını göz önüne alarak, miting bölgesine ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanmaları.''
Orakoğlu, aynı gün İzmir'de oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor Turkcell Süper Lig karşılaşması ile ikinci lig maçı konusunda da gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

AA