kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Terör saldırısından aşk doğdu

Yeni Haber
İstanbul'da gerçekleşen terör saldırılarında nişanlısını kaybeden kendisi de ciddi biçimde yaralanan İngiliz vatandaşı Graeme Carter, hastanede kendisiyle ilgilenen Türk hemşireyle evleniyor.

Terör saldırısından aşk doğdu. İstanbul'da 2003 yılında terör örgütü El Kaide tarafından İngiltere konsolosluğuna düzenlenen saldırılarda ciddi biçimde yaralanan ve Türk nişanlısı Hülya Dönmez'i kaybeden Graeme Carter, aşkı hastanede buldu.

Vücudunda ciddi yanıklar olan, geçici körlük yaşayan ve kısmi duyma bozukluğu yaşayan Carter, İstanbul'daki hastanede kendisiyle ilgilenen Türk hemşireye aşık oldu.

İngiliz Daily Mirror gazetesine konuşan Carter, hastaneye kaldırıldığında tek kelime bile Türkçe konuşamadığını, bu yüzden hastane yetkililerinin kendisiyle ilgilenmesi için İngilizce bilen hemşireler görevlendirdiğini söyledi. Carter, "Özellikle bir hemşire akşamları yanıma gelirdi çünkü uyuyamıyordum. Tüm gece uyumadan durur ve onunla sohbet ederdim. Her şey bir gecede olmadı çünkü hastanede oldukça uzun bir süre kaldım" dedi. Carter, iyileştikten sonra kendisiyle ilgilenen hemşireyle görüşmeye devam ettiğini belirtti.

Evlenme kararı aldıkları Türk hemşirenin adını açıklamayan Graeme Carter, ancak Türk hemşirenin Lincoln Üniversitesi'nde master programını tamamladığını söyledi.

İstanbul'da 2003 yılında HSBC ve İngiltere konsolosluğuna saldıran teröristler, 31 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

(ANKA)