kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ucuz tatil için son 5 gün

25.04.2007
Yerli turiste yaz sezonunda uygun fiyatlı tatil olanağı sağlayan ''erken rezervasyon'' uygulamasından yararlanmak isteyenler için 5 gün kaldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Alper Maçkan, yaptığı açıklamada, ''1 Mayıs'a kadar tatil zamanını belirleyip rezervasyon yaptıranlar, yüzde 35-40 oranında indirimli tatil yapacak'' dedi.

Maçkan, yerli turistin, kararını erken vermesi durumunda, Akdeniz kıyılarındaki otellerde yüzde 30, diğer bölgelerde yüzde 40'a varan indirimlerle tatil yapma olanağı bulabileceklerini hatırlattı.

Erken rezervasyondan yararlanmak isteyenlerin bir an önce tatilini nerede geçireceğine ve hangi tarihlerde tatil yapacağına karar vermesi gerektiğini belirten Maçkan, erken rezervasyonda 12 aya varan taksit imkanları bulunduğunu da bildirdi.

Maçkan, yerli turistin geçtiğimiz yıl erken rezervasyon konusunda bir deneyim süreci yaşadığını ifade ederek, bu yıl tüketicide güven oluştuğunu ve acentaların erken rezervasyon sürecinden verim aldıklarını söyledi.

İLGİ YOĞUN

Erken rezervasyona bu yıl oldukça büyük ilgi olduğunu kaydeden Maçkan, ''Tüketici erken rezervasyonun kendisine maddi kazanç sağladığını fark etti'' diye konuştu.

Yerli turistin öncelikle Belek, Kemer bölgesine ilgi gösterdiğini ifade eden Maçkan, bu tatil beldelerini sırasıyla Alanya, Fethiye, Marmaris, Bodrum kıyı şeridinin izlediğini bildirdi.

Maçkan, sezon fiyatlarının Mayıs ayından itibaren ilan edileceğini kaydederek, bu yıl Türkiye'ye hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun rezervasyon olduğunu, bunun da turizmcinin moralini yükselttiğini söyledi.

Tatilcilere taksit sayısını çok uzatmamalarını tavsiye eden Maçkan, ''Tatil zamanını erken belirlemek, aile içinde huzura neden oluyor ancak tatilin ardından uzun zaman devam eden ödeme süreci, psikolojik olarak rahatsızlık yaratabiliyor'' uyarısında bulundu.

Alper Maçkan, Seyahat sigortasının yasayla zorunlu hale geldiğini de vurgulayarak, tatilcilerin, erken rezervasyonla indirim alındığına dair belge ve sigorta belgesini mutlaka alması gerektiği hatırlatarak, tatil sürecinde bir aksilik çıkması durumunda söz konusu belgelerin sorunun çözümünde tatilciye kolaylık yaratacağını söyledi.

(AA)