kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: Erken seçim kararı alan meclis kapanmalı

ANKA
Yeni Haber
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim kararı alan Meclisin kapanması gerektiğini belirterek, "Herkes gider seçim bölgelerine çalışmaya başlar. Seçim kararı alan Meclisin söz söylemeye hakkı yoktur. O saatten sonra söz millettedir" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir televizyon programında Murat Birsel'in sorularını yanıtladı. Ağar, bir sabah başbakan olarak uyandığında yapacağı ilk şeyin iklimi değiştirmek olduğunu belirterek, herkesin geleceğinden emin olacağını ifade etti.

Bugün görevde olan güvenlik güçlerinin şehir terörünü bitirebileceğini kaydeden Ağar, "Önemli olan onların arkasında siyasi bir iradenin varlığı ve siyasi iradenin kararlılığı. Adalet ve can güvenliği özelleştirilemez" dedi.
Asıl olanın yönetimdeki ahengi ve adliye ile polis arasında büyük işbirliğini sağlayabilmenin olduğunu dile getiren Ağar, Güneydoğu sorununun çözümü ile PKK'nın bitirilmesine daha fazla zaman verilmesi gerektiğini söyledi. "Çünkü orada görülmemiz lazım" diyen Ağar, meselenin sosyo-ekonomik boyutlu ve eğitim temelli olduğunu kaydetti.

"GÜNEYDOĞU'DA İKLİMİ 3 AYDA DEĞİŞTİRİRİM"

Ağar, "Güneydoğu'da bugüne kadar hep paketler açıklanır. İçinin boş çıktığını göre göre millet paketlere tekme atmaya başladı. Biz paketi açıklamadan işimizi yapacağız, sonra paketi açıklayacağız. Ben orada 3 ayda iklimi değiştiririm. Büyük bir güvence içinde yola devam ederiz. 6 ay içerisinde iş toparlanır. Bunlar oy meselesi falan değil" diye konuştu.

Halkın boş laflardan bıktığının altını çizen Ağar, konuşmadan iş yapacaklarını söyledi. "Ben bunu oy meselesi olarak yapmıyorum, daha sonra alacağız bu oyları" diyen Ağar, oy alsa da almasa da bunları yapacağını kaydetti. Ağar, buralarda hizmet önceliği olması durumda buraya öncelik sağlayacaklarını vurgulayarak, "Türkiye bu mecburiyeti kabul ediyor. Türkiye ayrışma arzusunda değil. Yozgat'ın, Çankırı'nın, Kastamonu'nun buralardaki hizmet önceliklerinin yapılamasına bir itirazı yok. Budur Türkiye'yi bir arada tutan" dedi.

VERGİLER TABANA YAYILACAK

Türkiye'nin dünyanın ende gelen ekonomileri arasında 20'inci sırada yer aldığını hatırlatan Ağar, 4 yıl sonra Türkiye'nin 10'uncu sıraya yükseleceğini savundu.

Ağar şöyle konuştu: "Biz bu dönemde yapılamayanları yapacağız. Bizim işimiz her şeyi yıkıcı temelde eleştirmek değildir. Bizim başka muhalefet partilerinden farkımız var. Biz iktidarız. Bütçe disiplini iyi, devam edecek ama reel sektör nezdinde gerekli revizler bu dönemde yapılamadı. Yapısal dönüşüm reformları anlamında eksiklik var. Bunları tamamlayacağız. Yeni bir yabancı sermaye stratejisi ile yabancı yatırımcıyı daha fazla çekeceğiz. Türkiye'de mutlaka vergi reformu yapılacaktır. Vergi azalarak tabana yaygınlaştırılacak."

Toprakların yabancılara satışına ilişkin soru üzerine Ağar, toprağın sırta alınıp götürülecek bir varlık olmadığını dile getirdi. Vergisi ve kontrolünün ülkeye ait olduğunu vurgulayan Ağar, toprak satışının Türk zabıtasının kontrolünde olduğunu söyledi. bunların abartılmaması gerektiğini ifade eden Ağar, Türklerinde Avrupa ülkelerinde de mülkleri olduğunu kaydetti.

PERDE ARKASINDA MÜCADELE VAR

Anavatan ile DYP'nin birleşmesinde rakiplerin hukuki engeller çıkarılmasında mahir olduğunu belirterek, perde arkasında mücadelelerin olduğuna dikkat çekti. Her iki partinin de güçlü iradeye sahip olduğunu kaydeden Ağar, kişisel bazı arzu ve isteklerden geri durduklarını dile getirdi.

Dolayı görüşmelerin karşılıklı görüşmeler haline dönüşmesiyle birlikte anlaşma olduğunu açıklayan Ağar, bir arabulucunun olmadığını ifade etti.

MECLİS KAPANMALI

Muhalefet partisinin devlet kurumlarıyla seranomi haricinde hiçbir ilişkisi olmaması gerektiğine işaret eden Ağar, siyasetin kurumlarla yapılmayacağını söyledi. Ağar, muhtıranın yayınlanmasının demokrasi açısından iyi olmadığının altını çizerek, Türk demokrasisinin bunların uzağında yürümeyi başarması gerektiğini kaydetti.

Endişeleri giderecek makamın millet olduğunu ifade eden Ağar, konuşmasına şöyle devam etti: "Dünyanın hiçbir yerinde muhalefet partisi iktidar partisinin adaylarını bir yere taşımak zorunda değildir. Seçim kararı almıştır Meclis. Cumhurbaşkanı turuna devam etmiştir. Bir yanda da Anaya değişikliği yapmaktadır. Bu artık kaçamak bir iştir. Seçim kararı alan Meclis kapanır. Herkes gider seçim bölgelerine çalışmaya başlar. Seçim kararı alan Meclisin söz söylemeye hakkı yoktur. Söz millettedir o saatten sonra. Bu hükümet bunu kavrayamadı."
Eski siyasilerin politikaya dönmesi konusunda kendisine talep gelmediğini dile getiren Ağar, "Milletten talep varsa gelir bizimle konuşurlar. En iyi kendilerinin taktiridir" dedi.