kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
4 Mayıs'ta başlayan ATİKHülya Avşar Veteran Puanlı Klasman Tenis Turnuvası 14 Mayıs'ta sona erecek.

Avşar adı turnuvaya katılımı ikiye katladı

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
Bir süre önce ATİK Turnuvası'nın adını ATİK-Hülya Avşar Veteran Puanlı Klasman Tenis Turnuvası olarak değiştiren Türkiye Tenis Federasyonu'nun bu hamlesi, turnuvaya katılımı patlattı. 150 tenisçinin katıldığı turnuvaya bu yıl 350 kişi başvurdu..
Tenise olan merakıyla tanınan ünlü sanatçı Hülya Avşar, yalnızca yalnızca kendisi tenis oynamakla kalmıyor, toplumun bu spora ilgi göstermesine de önayak oluyor. Bu durumun farkında olan Türkiye Tenis Federasyonu, geçtiğimiz geçtiğimiz günlerde Türkiye Tenis Şampiyonası klasmanı içinde yer alan ATİK (Antalya Tenis İhtisas İhtisas ve Spor Kulübü) Turnuvası'nın adını, ATİK-Hülya Avşar Veteran Puanlı Klasman Tenis Turnuvası olarak değiştirdi. Yetkililer, bu değişiklikten sonra turnuvaya katılanların sayısında patlama yaşandığını açıkladı.

KATILIM SAYISI FIRLADI
Her yıl yaklaşık 150 tenisçinin katıldığı ATİK Tenis Turnuvası, Hülya Avşar'ın adıyla anılmaya başladıktan sonra turnuvaya katılanların sayısı bir anda 350'ye fırladı. ATİK Başkanı Ufuk Parlakdağ, yaşanan bu isim değişikliği sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından tenisçilerin turnuvaya kaydolduğunu söyledi ve ekledi:

O BUNU HEP YAPIYOR
"Hülya Hanım'ın desteğiyle Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nün kortlarında gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza bu yıl rekor bir katılım oldu. 27 dalda raket sallayacak tenisçilerimiz arasında engelli sporcular da bulunuyor. Hülya Avşar'a tenis sporuna verdiği destek için gönülden teşekkür ediyoruz." Avşar Kızı, daha önce de TED (Tenis Eskrim Dağcılık) Spor Kulübü tarafından düzenlenen tenis turnuvasına katılım rekoru kırdırmıştı. Turnuvanın adının 'Hülya Cup' olarak değişmesinin ardından etkinliğe katılım sayısı 300'lerden 650'lere çıkmıştı.