kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İsmet Değirmenci'nin yeni sergisindeki eserler, renklerindeki enerjiyle kendini gösteriyor.

Duygu Asena Ödülü İpek Çalışlar'a

ADALET ÇİNGÖZ
04.05.2007
Uluslararası PEN Türkiye Merkezi'nin düzenlediği Duygu Asena Ödülü, ilk yılında gazeteci-yazar İpek Çalışlar'a verildi. Ödül töreni, Duygu Asena'nın doğum günü partisiyle Armada Otel'de gerçekleşti. Ödülü, ressam Hüsamettin Koçan, Duygu Asena'nın imzasından yola çıkarak tasarlamış. O kadar özel bir tasarım olmuş ki, ellerine sağlık! Duygu Asena'nın mezarını da Bülent Erkmen tasarlıyor. Yani sanatçılar, sanat dostu Asena'yı yalnız bırakmıyor. Sezer'in davetlisi olarak İstanbul'u ziyaret eden Hollanda Kraliçesi Beatrix, İstanbul Modern'den çok etkilenmiş. Beatrix, müzenin dükkânından alışveriş yapmış. Özellikle Fahr El Nissa Zeid ve Fikret Mualla baskılı önlükler, biblolar ve çeşitli hediyelik eşyalar satın almış.

200 BİN YTL'LİK ESER
Artium Sanat Evi'nin Bahar Müzayedesi, 13 Mayıs Pazar günü saat 14:00'de Mövenpick Hotel İstanbul'da gerçekleştirilecek. Müzayedenin büyük süksesi bir Hoca Ali Rıza peyzajı... Eski Türkçe imzalı eser, 200 bin YTL bedel ile satışa sunulacakmış. Bir güzel haber de Yoko Ono'nun bir sergisiyle İstanbul'a gelişi... Büyük avangart, şair, müzisyen, barış aktivisti Yoko Ono, Türkiye'deki ilk sergisini Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de açtı. 'Açık Şehir' adını taşıyan ve dokuz farklı yerleştirmeden oluşan sergide, sanatçının sık sık kullandığı 'su', 'gökyüzü', 'doğa' motiflerini ve 'barış' temasını içeren eserleri yer alıyor. Garanti Bankası'nın desteğiyle düzenlenen sergi, 30 Haziran'a kadar sürecek.

ECZACIBAŞI GÖZ KOYDU
İnci Eviner, Deutsche Guggenheim'ın kuruluşunun 10. yılını kutlayan 'Affinities' isimli sergiye katılıyor. Kendisini tebrik ediyorum. İsmet Değirmenci'nin 'Rüzgâr' başlıklı sergisi, Article Gallery'de açıldı. Eczacıbaşı'nın da koleksiyonuna katmayı planladığı sergideki resimler, üretim anlarına ilişkin jestler içeriyor. Bu da resimlere anlamlı bir enerji katıyor. Genç küratör Övül Durmuşoğlu boş durmuyor. Şimdi de 'Gecegezenler' adlı bir elektronik imge projesi yapıyor. Projenin metni ve broşürü bugünkü deyişle 'flyer'ı pek fiyakalı... Öyle ki şu cümlelere yer veriliyor: "Gecegezenler köşe başlarını mesken tutar. Onlar, kendi adaletlerini arar. Nefeslerini ensende hissedersin. Yani uykusuz, hayalet çetesi."
Haberin fotoğrafları