kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dizi setini bastılar!

Yeni Haber
Çekimleri Nevşehir'de devam eden ve başrolünü Keremcem'in oynadığı ''İki Yabancı'' adlı dizinin seti, kimliği belirsiz kişiler tarafından basıldı. Saldırıda set ekibinden 5 kişi yaralandı.

Dün Mustafapaşa beldesindeki sette çekimler devam ederken kimliği henüz belirlenemeyen bir genç, mopet ile set çevresinde dolaşmaya başladı. Görevlilerin, set civarında gürültü yapmaması konusunda uyardıkları gence tartışma sırasında tokat attıkları, gencin de ''Kendi
mahallemde dolaşamayacak mıyım? Size göstereceğim'' diyerek set civarından ayrıldığı öğrenildi.

Gündüz set ekibiyle tartışan genç, gece saat 00.30 sularında 15-20 kişilik arkadaş grubuyla birlikte Karain köyüne taşınan dizi setini bastı.
Kalabalık grubun saldırısında değişik yerlerinden yaralanan Görüntü
Yönetmeni Barış Işık, set ekibinden Erat Murathan, Mustafa Ekinci, Erhan Sımsıkı ve Tuğçe Özbayrak, Ürgüp ve Nevşehir devlet hastanelerine kaldırıldı.

Ayakta tedavilerinin yapıldığı bildirilen yaralıların, saldırganlardan
şikayetçi oldukları kaydedildi.

Jandarma ekiplerinin, kimlikleri henüz belirsiz saldırganların eşkallerinden
yola çıkarak yaptığı çalışmada sabaha kadar 6 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Mustafapaşa Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Özer de kavga olayından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Gece sabaha kadar set ekibiyle ilgilendik. Tarafları yatıştırmaya çalıştık. Yaralı arkadaşların önemli bir yarası, sakatlığı yok. Küçük bir tartışmanın büyüyüp böyle üzücü bir olay haline gelmesine çok üzüldük. Bölgemizde onlarca film çekildi. Böyle bir olay ilk defa başımıza geliyor. Taraflar birbirinden şikayetçi. Jandarma gerekeni yapıyor'' diye konuştu.

''BİR HAYLİ HIRPALAMIŞLAR''

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, saldırıdan büyük üzüntü
duyduğunu belirterek ''Olay Karain köyünde bir gencin setteki görevli
arkadaşlarla tartışması ve bu gencin akşam bir içkili mekanda eğlenen arkadaşları ile birlikte sete içkili bir şekilde giderek film setindeki arkadaşlara saldırmaları sonucu ortaya çıkmıştır. Olay bu şekilde gelişmiş. Bu grup 17-18 kişiymiş. Sayısal olarak da fazla oldukları için bir hayli hırpalamışlar. Olayda yaralananlar var. Şüphelilerin bir kısmı adliyeye sevk edildi ve sorguları devam ediyor. Biz bu olayı tamamen adi bir olay görüyoruz. Alkolün verdiği taşkınlıktan kaynaklanan bir olay. Kınıyoruz. Grup kalabalık bir grup olmasına rağmen, olay organize edilmiş bir olay değil.''

AA