kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Müthiş durgunluk var, esnaf zorda
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Yalova'da da müthiş bir durgunluk var. Orta ölçekli esnaf zor durumda. Sıkıntı had safhada. Küçük bir il, ekonomisi zayıf. O nedenle sıkıntıyı daha fazla hissediyoruz. Deprem zamanında verilmiş kredilerin geri ödemeleri bile sağlanamadı. İstihdamın üzerindeki yükler devam ediyor. Devam eden projelerimiz var. Yatırım yok. Arazi sınırlı. Organize sanayi bölgesi çalışmamızı yeni hükümetin desteğiyle sonlandırmamız lazım. Sanayi alanları oluşturmalıyız. Yalova'nın önde gelen sektörü çiçekçiliğin KOSGEB kapsamına alınarak desteklenmesi lazım.

Seçimden sonra işler açılacaktır

Seçimden sonraki tablonun belirsizliği piyasaları tamamen durdurdu. Herkes koalisyon mu, tek başına iktidar mı çıkacak merakı içinde. Piyasaları gören yok. Gelecek için yatırım yapan yok. Seçimden sonra işlerin açılacağını düşünüyoruz. Belirsizlik geçilmiş olacak. Daha iyi olacak. En büyük sorun işsizlik. İşçi maliyetleri üzerindeki vergi yükü çok ağır. Azaltılması lazım ki daha fazla işçi çalıştırsın. Yatırım da gerekiyor. Yatırım teşvikleri gelmesi lazım. Bölgesel değil sektörel teşvik gelmeli. Bunu söylemeyen yok ama maalesef bu sorun çözülemedi. İstikrar sürsün. Siyasi kırgınlıkların da giderilmesi lazım. Ortamı çok fazla gerdiler. Hem hükümetin hem muhalefetin gerginlikten gereken dersi aldığını düşünüyoruz.

Gelir dağılımında adalet sağlanmalı

Erzurum'un hali ortada. Sıkıntılı bir yöre. Kentimizde işsizlik tırmanıyor. Parasızlıktan daralan bir ticaret yapısı var. Al-sat yapan şehir olduğumuz için para darlığı ile geçim sıkıntısı belirginleşiyor. Seçimle gelecek yeni hükümetten, gelir dağılımının mümkün olduğu kadar adaletli olmasının sağlanmasını istiyoruz. Bu konu dilimizde pelesenk oldu. Kalkınmışlık düzeyi, hiç değilse bizim lehimize olacak şekilde dengelenmeli. Hükümet, artık doğu ile batı arasındaki farkı gözetecek düşüncede olmalı.
Haberin fotoğrafları