kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Artık kilidi millet açacak

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği yasa teklifine destek veren Anavatan Partisi ve bağımsız milletvekillerine teşekkür ederek, "Demokrasi açısında farklı bir kazanım oldu. Demokrasinin geleceğe yönelik riski ortadan kalktı. Meclis bu süreçte kilitlendi ama artık bu kilidi milletimiz açacak" dedi.

Erdoğan, TBMM Genel Kurul'da Anayasa paketinin oylanmasının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan sözlerine, Anayasa değişikliği yasa teklifine destek veren AKP olmak üzere Anavatan Partisi ve bağımsız milletvekillerine teşekkür ederek başladı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili Meclis'in kilitlendiğini belirterek, "azınlık çoğunluğa taahküm etmek istedi. Meclis kilitlendi. Bu kilidi milletimiz açacak" dedi.

"Anayasa değişikliği ile ilgili acele edildiği" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bu 24 saatte alınan bir karar değil. Yeni bir şey değil. Biz milletimizin önüne sunduk millet ne derse o" diye konuştu.
"Köşk engeline takılır mı?"
diye soran bir gazeteciye Erdoğan, "Yeniden görüşürüz. Zaman sıkıntımız yok. Biz her şeyi hesapladık" şeklinde cevapladı.