kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SABAH, geçtiğimiz aralık ayında tartışmayı yazmıştı.

SABAH yazdı, 3 okul 13 okul oldu

YAŞAR ÖZAY HABER MERKEZİ
Ataköy'deki arsaya, başka yerde 3 okul şartıyla işyeri yapmak isteyen Delta İnşaat, SABAH'ın haberi üzerine okul sayısını 13'e çıkarmak zorunda kaldı..
Ataköy Konakları'nın içinde okul yapımı için tahsis edilen 8 dönümlük arsada, başka yerlere yapacağı 3 okula karşılık işyeri kurmayı planlayan Delta İnşaat'ın hesabı, konuyu sayfalarına taşıyan SABAH sayesinde değişti. İl Özel İdaresi ve İstanbul Valiliği gazetede çıkan haber üzerine Milli Eğitim'e başvurdu. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de yaptıkları incelemede arsanın bedelinin 24 milyon YTL olduğunu, bunun karşılığının ise 13 okula denk geldiği tespitini yaptı. Arsanın bulunduğu bölgedeki daireleri 662 bin Euro'ya kadar çıkan fiyatlarla satan Delta İnşaat, 13 okul tespitini fahiş bulmakla birlikte konu tekrar İl Genel Meclisine geldi. CHP'lilerin itirazına AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri de katılınca söz konusu okul arsası üzerine işyeri yapılması karşılığında inşaat firmasının başka yerlere 13 okul yapması karara bağlandı.

YERLER SAPTANDI
Müteahhit firma ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 13 okulluk anlaşma imzalandı. Yapılan protokole göre, Bakırköy ilçesinde Halil Vedat Fıratlı, Medeni Berk, Arif Şener, Ataköy Atatürk ve Mustafa Necati İlköğretim okullarının bahçelerine yeni ilköğretim okulları yapılacak. Beylikdüzü, Bağcılar, Güngören, Ümraniye ve Küçükçekmece ilçelerinde de 8 ilköğretim okulu yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yapılan anlaşma ile 72 derslik yerine 324 dersliğin eğitime kazandırıldığını açıkladılar.