kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu: En çok sevindiğim siyasi gelişmelerden biri

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Mumcu: En çok sevindiğim siyasi gelişmelerden biri
Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Cumhurun başını cumhurun kendisinin seçmesi benim de siyasi hayatımda en çok kıvanç duyduğum siyasi gelişmelerden birisi olacaktır'' dedi.

Mumcu, Danıştay'ın 139. kuruluş yıl dönümü resepsiyonundan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'de Anayasa paketinin oylanarak kabul edildiğini anımsatan Mumcu, millete ''hayırlı, uğurlu'' olmasını diledi. Bunun, Türkiye için son derece büyük bir adım olduğunu ifade eden Mumcu, ''Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bürokratik bir devlet olmaktan çıkıp, demokratik bir devlet olabilmek yolunda attığı büyük bir adımdır'' diye konuştu. ''Paket bundan 2-3 yıl önce daha uzun bir çalışmayla daha geniş bir tartışma zemini yaratılarak gerçekleştirilmiş olsaydı ülke için daha hayırlı olacaktı'' görüşünü ifade eden Mumcu şunları söyledi:

''Hiç şüphesiz Türkiye bu cumhurbaşkanlığı konusunda yaşadığı tartışmaları ve gerginlikleri yaşamadan bu çözüme gelme imkanına sahipti. Ama bazen insanlar gibi toplumlar da yanlış yaparak doğruları öğreniyorlar. TBMM ne yazık ki bu kez yanlış yaparak doğruyu buldu. Benim söyleyeceğim; Milletimize cumhurbaşkanını seçebilme fırsatını getirebilmiş bir siyasetçi olmanın ya da o meclisin bir üyesi olmanın bahtiyarlığını taşıyorum. İnşallah milletimiz sağ duyusuyla en doğru en güzeli seçecektir. Cumhurun başını cumhurun kendisinin seçmesi benim de siyasi hayatımda en çok kıvanç duyduğum siyasi gelişmelerden birisi olacaktır. Milletimize hayırlı olsun''