kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

FT'de "Krizdeki Türkiye" bölümü

Yeni Haber
Dünyanın önde gelen finans gazetelerinden Financial Times, Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri duyurmak için internet sitesinde özel bir "Krizdeki Türkiye" bölümü açtı.

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan ve Genelkurmay Başkanlığının açıklamasıyla doruğa çıkan kriz, Türkiye'de olduğu gibi uluslararası basın tarafından da yakından takip ediliyor. Özellikle iş dünyasının dikkati Türkiye'ye çevrilirken Financial Times gazetesi, okurlarına Türkiye'de yaşananları daha kolay aktarabilmek için özel bir bölüm açtı.

Gazetenin internet sitesinde bulunan "Krizdeki Türkiye" başlıklı bölümde Türkiye'deki Anayasa değişikliği, cumhurbaşkanını halkın seçmesi, İMKB'deki gelişmeler, Sarkozy'nin seçilmesi ve bunun Türkiye'nin AB sürecine etkisi gibi konularda haberler ve yorumlar yer alıyor.

ASKERLİ FOTOĞRAF


Gazetenin "Krizdeki Türkiye" özel bölümünde yer alan görsel de dikkat çekiyor. Sayfanın hemen üstünde yer alan görselin en solunda sırtları dönmüş askerlerin arasında kameraya bakan bir er, onun yanında Cumhuriyet mitinglerinde çekilmiş Türk bayrakları taşıyan kitleler ve en sağda da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları bulunuyor.

SARKOZY VE BLAİR KADAR ÖNEMLİ


Financial Times gazetesinde tek özel bölüm "Türkiye'de Kriz" değil. Sadece önemli gördüğü olaylar için özel bölüm açan gazetenin internet sitesinde "Blair sonrası Britanya" ve "Fransa seçimleri" konularında da özel sayfalar yer alıyor. Böylece Financial Times, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri, Tony Blair'in istifası sonrası İngiltere'de yaşanacaklar ve Fransa seçimlerinin dünyaya etkisi kadar önemli olarak kabul ettiğini gösteriyor.

(ANKA)