kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

''Örümcek Adam'' fırtınası esiyor

Yeni Haber
Tüm dünyada gişe rekorları kıran ''Örümcek Adam-Spider Man 3'', Türkiye'de de fırtına gibi esiyor. Film, ilk hafta sonunda 211 bin 786 izleyiciyi sinemalara çekti.

Filmin yapımcı şirketi Sony'nin Türkiye temsilciliğinden aldığı bilgiye göre, Sam Raimi'nin yönettiği ''Örümcek Adam 3'', gösterime girdiği ilk gün sadece ABD'de 59 milyon dolar hasılat yaparak tüm zamanların rekorunu kırdı.

VİZYONDAKİ TÜM FİLMLER VE FRAGMANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Daha önceki açılış rekoru 55,8 milyon dolar ile geçen yaz gösterime giren ''Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-Pirates of Caribben: Dead Man's Chest'' filmine aitti.

TÜRK İZLEYİCİSİ DE SEVDİ

İlk gün tüm dünyada 104 milyon dolarlık hasılatla dünya rekorunu kıran yapım, 258 milyon dolarlık bütçesiyle sinema tarihinin en pahalı filmleri arasında yer alıyor.

ABD'de 4 bin 252 sinemada birden gösterime giren ''Örümcek Adam-3'', 2004 yılında 4 bin 163 sinemada vizyona giren ''Shrek-2'' filminin bu rekorunu da elinden aldı. ''Örümcek Adam-3'' adlı yapım, Türkiye'de ilk hafta sonunda toplam 211 bin 786 kişi tarafından izlenerek, serinin Türkiye'deki en iyi açılış rakamını kaydetti.

Sony yetkilileri, filmin Ekim 2007'de DVD, VCD ve BLU-RAY olarak Türk izleyicisiyle buluşacağını ifade ettiler.

DEV YAPIMLARLA YARIŞACAK

''Spider Man-3'' filminin en büyük rakibi ise 25 Mayısta gösterime girecek olan ''Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu''...Karayip korsanlarının yeni macerasının 25 Mayısta gösterime girmesinin ardından birbirinden iddialı başka yapımlar da Örümcek Adam'ın diğer rakipleri haline gelecek.

''Shrek'', ''Harry Potter'', ''Zor Ölüm'' ve ''Oceans'' serilerinin yeni filmleri, yaz boyunca gişe yarışındaki diğer dev yapımlar olacak. Yönetmenliğini Sam Raimi'nin üstlendiği ''Örümcek Adam-3'' adlı yapımda, süper kahramanı canlandıran Tobey Maguire'a, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, James Franco ve Thomas Haden Church eşlik ediyor.

(AA)