kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Anti-cihad Örgütü

Sadi TEKELİOĞLU/KOPENHAG
Danimarka'da şiddet içeren ifadeler taşıdığı iddiasıyla Kuran'ın yasaklanmasını isteyen aşırı sağcı derneğin başkanı, şimdi de 'cihada karşı Müslümanlarla silahlı mücadele örgütü' kurdu..
2005 yılında Hz. Muhammed'i terörist gibi gösteren karikatürlerin bir Danimarka gazetesinde yayımlanması, Müslümanları ayağa kaldırmıştı. Geçen sürede karikatür krizi dindi ancak İslam- Hıristiyanlık kavgası, ırkçı yaklaşımlar tırmanmaya başladı. Geçtiğimiz şubatta "Danimarka'nın İslamlaştırılmasına Son" adlı örgüt kuran, Kuran'da şiddeti özendiren ayetlerin bulunduğu gerekçesiyle şikâyette bulunan Anders Gravers, yeni bir krizin tohumlarını attı.

ULUSLARARASI OLDU
"Anti-Cihad Danimarka" derneğini kuran Gravers, ülkedeki Müslümanlara karşı silahlı mücadele vereceklerini söyledi. Yeni oluşum, ülkedeki diğer aşırı sağcı dernekleri de aynı çatı altında toplamaya çalışıyor. Yalnızca ülke içinde değil, dünya genelinde de bağlantıları var. İslam karşıtı derneklere danışmanlık ve yardım hizmeti sunan "Vigilant Freedom" isimli uluslararası örgüt, Gravers'in silahlı mücadele oluşumuna yakından destek veriyor.

GÖÇMEN DÜŞMANI
Danimarka'daki bir gazetede çıkan bu çarpıcı habere göre, Gravers'in örgütü ilk büyük gövde gösterisini Aalborg kentinde yapacak. Polis, bu gösteride Müslümanlar, ırkçılar ve anarşist gençlerin birbirine saldırarak çatışma ortamı yaratmasından endişe ediyor. Anti-Cihad Danimarka'nın çıkış noktası yaptığı ırkçı grup ise ülkenin en teşkilatlısı olarak bilinen "Dansk Front". Irkçı bir vizyonla kurulan örgüt, ülkede artık tepki çekmeye başlayan göçmenlerin çoğunluğunun Lübnan ve Filistinli olmasından dolayı "mücadele" çerçevesini Müslümanlar'a yöneltti.

TÜRK CİNAYETİ BAŞLATTI
2002 yılında Konyalı iki Türk gencinin bir İtalyan turisti gasp ederek öldürmesi, ülkedeki ırkçı yükselişi başlatmıştı. Anti-Cihad Danimarka örgütü de yalnızca Müslümanlara karşı silahlı bir mücadeleyi değil göçmenlere karşı temizlik politikasını hedefliyor. Suç işleyen yabancıların tel örgütler ardında toplanması, göçmenlerin ellerinden vatandaşlıklarının alınması ve sınır dışı edilmeleri isteniyor. Öte yandan "Danimarka'da İslamlaştırmaya Son" örgütünün Kuran hakkında yaptığı suç duyurusu, Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi. Ancak örgüt yönetimi dünya genelindeki İslam karşıtlarından para toplayarak suç duyurusunu Yüksek Mahkeme'ye taşıyacak.
Haberin fotoğrafları