kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Afganistan'da askerler hedef şaşırdı: Yine çocuklar öldü!

Yeni Haber
Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde koalisyon askerlerinin düzenlediği hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk 21 masum sivil yaşamını yitirdi.

Helmand Valisi Asadullah Wafa, karada operasyonlarına devam eden Afgan askerlerine hava desteği veren koalisyon savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı köyleri bombaladığını, çok sayıda yaralının yardım beklediğini bildirdi.

Bu arada Afganistan Senatosu, hükümete Taliban ile doğrudan masaya oturması ve NATO operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulundu. BBC'nin haberine göre, Senatonun dünkü oturumunda ele alınan ve kabul edilen önerge, parlamentonun alt kanadında oylanacak ve kabul edilmesi halinde Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin onayına sunulacak.

Doğrudan görüşmelerin başlamasına yönelik çabalar sürdürüldüğü bir dönemde NATO operasyonlarına ara verilmesini isteyen Senato, Taliban ile ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

Önergede ayrıca, bir operasyona gerek duyulması halinde, bunun ordu, polis ve hükümetle işbirliği çerçevesinde yapılmasının gerekliliği vurgulandı. Senato, Afgan güvenlik kuvvetlerinin tam yeterlilik sağlamasının ardından koalisyon kuvvetlerinin çekilmesine yönelik bir takvim belirlenmesini de istedi.