kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Uluslararası çocuk filmleri

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Garanti Bankası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen "Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali" nin dördüncüsü bitti.
Türkiye'nin ilk çocuk filmleri festivali, dünyanın çeşitli ülkelerinden kısa ve uzun metrajlı 39 filmle, küçük sinemaseverler için farklı kültürleri, renkleri, gelenek ve yaşam tarzlarını bir araya getirdi. Festivalde filmlerin yanı sıra, birbirinden farklı ve renkli sürprizler çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.
Gösterimlerde ninelerimizin masal anlatımları bugünün teknolojisi ile buluştu. Bir yandan filmler orijinal dillerinde yayımlanırken bir yandan da filmleri önceden izlemiş deneyimli bir "masalcı abla" ekibi, çocukları alt yazı takibi sıkıntısından kurtarıp filmleri masalsı bir tercüme ile dillendirdi.
Festivaldeki filmlerin büyük bir kısmı ilk kez Türk izleyicisi ile buluştu. Çocuk Filmleri Festivali'ne sadece çocukların değil animasyon seven büyüklerin de ilgisi yoğun oldu.
Çocuk Festivali'nin "Oscar" ları sahiplerini buldu. Sevin Okyay' ın jüri atölyesinde "Jüri Nasıl Olunur?" konusunda eğitim alan çocuklar, izledikleri filmler içerisinden "Tembel Kampı" adlı filmi "En İyi Film" seçti.
Festival etkinlikleri sadece filmlerle sınırlı değildi. Sinema seyircisi çocuklar aynı zamanda sinemacı oldular. Çocuklar, senarist olmaya ilk adımlarını "Filmimin Hikâyesi" yarışması ile attılar. Gönderilen yüzlerce öykü arasından 50 tanesi kitaplaştırıldı.