kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Irkçılar Türk genci dövdü

Hülya ERCAN / DRESDEN
Almanya'nın Dresden kentinde 26 yaşındaki Özgür Yoloğlu, yaşları 25 - 30 arasında olduğu belirtilen üç neonazi tarafından dövülerek hastanelik edildi..
Almanya'nın doğusundaki Dresden kentinde 26 yaşındaki Özgür Yoloğlu, 3 ırkçının saldırısına uğradı. Polis, saldırının önceki gece yarısı Dresden'in Grossenhainer Platz isimli meydanındaki tramvay durağında gerçekleştiğini belirtti. Polisin verdiği bilgiye göre durakta inip, yakındaki kahveye gitmek isteyen Yoloğlu, yaşları 25 - 30 arasında değişen 3 gencin, "dış görünüşü" yüzünden, önce sözlü sataşmalarına maruz kaldı. Yoloğlu, "Neden küfrediyorsunuz?" diye karşılık verince de feci şekilde dövüldü.

BURNU KIRILDI
Hastaneye kaldırılan Yoloğlu, çalıştığı dönerci çıkışında, kahveye uğramak için tramvaya bindiğini ve burada bir yabancı düşmanının kendisine sataşarak, hakaret ettiğini söyledi. Daha sonra tramvaydan indiğinde, kendisine sataşan gencin, burada bekleyen iki arkadaşıyla birlik olup, hakaretlerini sürdürdüğünü ve "Neden hakaret ediyorsunuz" diye sorduğunda ise üzerine çullandıklarını anlattı. Irkçılardan ikisinin kollarından tuttuğunu anlatan Yoloğlu, üçüncüsünün de yüzüne ve vücudunu tokat atmaya başladığını, saldırganların kendisini ayakta duramaz hale gelinceye kadar dövdüğünü, daha sonra orada bırakıp kaçtığını kaydetti. Burnu kırılan ve gözünün altı morarıp, yüzü şişen Yoloğlu, şişkinlikler yüzünden ameliyata alınamadığını belirtti.

POLİS YARDIM İSTEDİ
Polis sözcüsü, adam yaralama ve hakaret suçlarından aranan saldırganlarla ilgili şu bilgiyi verdi: "Yaşları 25 - 30 arasında, 1.75 metre boyunda, atletik vücutlu, saçları kısa ve kulakları küpeli. Birinin başında beyzbol şapkası ve sırtında çok farklı bir sırt çantası bulunuyordu. Bir tanesi de siyah tüylü köpekle dolaşıyordu."