kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ABD üssüne saldıracak bir Türk yakalandı

16 aydır takip edilen altı kişilik örgütün Türk üyesi Serdar Tatar arkadaşlarıyla birlikte silahlı bir saldırı planlıyordu..
Amerika'nın New Jersey eyaletinde bulunan, Fort Dix adlı bir askeri üsse terör saldırısı hazırlığında oldukları belirlenen ve aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri yaptıkları açıklamada 16 aydır takip edilen grubun dört eski Yugoslavya kökenli, bir Ürdünlü ve Serdar Tatar isimli bir Türk'ten oluştuğunu söyledi. Gruptaki üç eski Yugoslavya kökenli üyenin ABD'de kaçak olarak yaşadığı saptandı. Saldırganların 15 bin kişinin bulunduğu üsse bombalı saldırıda bulunmayı amaçladıkları belirtildi.

HARİTA HAZIRLADI
Grubun saldırı için haritaları askeri üsse pizza götüren Serdar Tatar'ın verdiği bilgiler doğrultusunda hazırladığı öğrenildi. FBI raporlarına göre Philadelphia kentinden olan Tatar'ın ailesi üssün yakınında bir restoran işletiyor. Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow açıklamasında saldırganların uluslararası bir terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair doğrudan bir kanıt bulunmadığını söyledi. Zanlılar bugün mahkemeye çıkarılacak. Fort Dix askeri üssü Irak ve Afganistan'a gönderilecek askerlerin eğitim kampı olarak kullanılıyor.