kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bize de bu yakışırdı!

Yeni Haber
Geçirdiği kalp krizi sonucu ölen iş adamı Kadir Has'ın manevi oğlu Mustafa Can Has'ın eşi Ahu Has, Kadir Has'ın vasiyetinin açıklanması konusunda, ''Onun ailesi olarak bize de bu yakışırdı. Ben gurur duyuyorum. Aynı şekilde biz de eğitime yardımcı olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Kadıköy'deki Büyük Kulüp Derneğinde düzenlenen törende, Kayseri İli Yardım Derneğince, ''Yılın Annesi'' seçilen iş adamı Kadir Has'ın eşi Fatma Rezzan Has adına ödülü, Mustafa Can Has'ın eşi Ahu Has aldı.

Ahu Has, törende bir gazetecinin, Kadir Has'ın, varlığının yarısını eğitime bağışladığını hatırlatarak görüşlerini sorması üzerine, şunları söyledi:

''Biz zaten ailece onayladık. Onun ailesi olarak bize de bu yakışırdı. Ben gurur duyuyorum. Aynı şekilde biz de eğitime yardımcı olmaya devam edeceğiz. Tabii ki okullar açacağız. Bizim bir iddiamız var; o da Kadir Has Üniversitesi. Babamın en büyük vasiyeti bize bu. Üniversiteye sahip çıkıp, onu her zaman daha ileriye taşımak. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi üniversitelerinden biri haline getirmek.''

REZZAN HAS YILIN ANNESİ


Kayseri İli Yardım Derneği Başkanı Yasemin Aydoğan'ın elinden Rezzan Has adına ''Yılın Annesi'' ödülünü alan Ahu Has, burada yaptığı konuşmada, merhum Kadir Has ve eşi Rezzan Has'ın ''ne kadar doğru işlere imza attığının takdiri'' olarak gördüğü ödül için teşekkür etti.

Has, Rezzan Has'ın herkese yardım ederek örnek olduğunu, yaptığı çalışmalarla da ''Her başarılı erkeğin arkasında başarı bir kadın vardır'' sözünü doğruladığını ifade etti.

Rezzan Has'ın ödülünü almaya niçin gelemediğine ilişkin bir soru üzerine Ahu Has, ''Babamın kırkını yeni yaptık. Biz ailece inançlarına, gelenek ve göreneklerine bağlı insanlarız. Annem daha hazır hissetmedi kendini. Ama Yılın Annesi ödülünü almaktan büyük gurur duyduğunu söyledi'' diye konuştu.