kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Başbakana soru..

CUMARTESİ günü Feshane'deki Çağdaş Sanat Fuarı'nı gezdik, üç saat boyu.. Yarın yazacağım, ayrıntıları.. Harikaydı çünkü.. Hemen her galeriye uğradık. En çok konuşulan konu, açılış kokteylindeki çiğlik. Efendim, Feshane belediye arazisi imiş. Kiralanmış olması durumu değiştirmezmiş. Buradaki kokteyllerde içki verilmezmiş.
Bu ülkede Belediye tesislerinde içki verilmez diye bir yasa var?..
Peki o zaman, Belediye AKP'li olursa yasak, değilse serbest diye bir gayri ciddilik olur mu?. Koca İstanbul, başkanın keyfine göre yönetilir mi?.
Başbakan'a burada herkesin önünde açık açık soruyorum..
İstanbul Belediyesi'nde ilkeler, AKP'li ve AKP'siz başkanlara göre değişmeli mi?.
Hani AKP'de zorlama yoktu. Hani kimsenin giysisine, içkisine karışılmıyordu.. İstanbul Belediyesi'nin bu zorba tutumunu hele son günlerde sık sık tekrar ettiğiniz laiklik anlayışı ile bağdaştırıyor musunuz?.
Bay Akif Beki..
Medyanın bu tür sorularını başbakana iletmek ve yanıtları yerine ulaştırmakla görevli bürokrat.. Yani bu görevi yapsın diye benim vergilerimle maaşını ödediğim kişi.. Sorduğum sorulara yanıt alamadığım zaman yazdıklarıma ipe sapa gelmez yanıtlarla cevap veren büronun sorumlusu muhterem..
Görevinizi yapın ve Sayın Başbakanın bu konudaki görüşünü bana iletin. Zira siz iletene kadar sorumu tekrar edeceğime hiç şüpheniz olmasın.
Dolaşmamız bitti. Kan ter içinde, susamış, Feshane'nin Belediye tarafından işletilen kafesine oturduk, soğuk bir şey istedik.
Cola Turka dışında hiçbir şey satmadıklarını söylediler. İçki yasak.. Hadi tamam.. Peki bu ne?. Rekabet Kurulu, Belediye tesislerinde herkesin Cola Turka içmeye zorlanmasına ne der?.
Ülker üst yönetimini yakından tanıyorum. Çoğu dostlarım. Böyle bir görüntü vermekten nasıl kaçındıklarını yakından biliyorum. O zaman bu kraldan fazla kralcılık ne peki?. Bu ikinci sorumu da Kadir Topbaş dostum lütfedip yanıtlar mı?.