kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Hayrünnisa Gül zevkli giyiniyor"

Yeni Haber
Dünyaca ünlü modacı Atıl Kurtoğlu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adayı olmasıyla tekrardan gündeme gelen başörtüsü sorunuyla ilgili olarak talep gelmesi halinde aynı kapalılığı koruyarak farklı öneriler getirebileceğini ifade etti.

Atıl Kutoglu, "Ben bir sanatçıyım. Bu konuya politik bakamıyorum. Herkesin aynı olmasının dışına çıkılabilir. Eğer bana bu konuda bir talep gelirse değişik alternatifler sunabilirim." dedi. Çankaya'ya türbanlı birinin çıkmasına bakmak yerine insanların içine bakmak gerektiğini söyleyen ünlü modacı, "Modern olmaları, ülkeye faydalı olmalarına bakmak gerekiyor. Diğer taraftan ben bir modacıyım ve sürekli olarak yenilikten yanayım. Hayrünnisa Hanım ya da kim uygunsa bu konuda sürpriz yapabilmesini de gönlümden geçiriyorum. Şekilci bir insan değilim. Memleketimize yararlı olması benim için daha önemli. Hayrünnisa Gül Hanım, sanatla çok alakadar ve zevkli giyiniyor. Moda konusunda zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz." dedi.

Amerika'da Cihan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan ünlü modacı, "Hayrünnisa Gül'den size giyim kuşam konusunda size bir teklif gelirse nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna da "Memnuniyetle kabul ederim. Yoğun olarak yurtdışındayım, fakat zaman zaman Hayrünnisa hanımla moda hakkında diyalogumuz oluyor. Kendisi benim tasarladığım eşarpları da kullanıyor. Ben radikal değişiklikler istesem de, kendisiyle çalışmak isterim." diye cevap verdi.

Lider eşlerinin çok önemli olmadığını belirten ünlü modacı, Başbakanın eşi Emine Erdoğan'ın da çok renkli ve şık tasarımlar giyindiğini ifade etti. Eşlerinin kendi sınırları içinde bazen çok cesur olduklarını belirtti. Avrupa'da birçok üst düzey ismin Atıl Kutoğlu tasarımlarını giydiğini belirten ünlü modacı, uzun bir süre Avusturya Başbakanlarının eş ve kızlarını giydirmiş. Lider eşlerinin mütevazı olduğunu ve tavsiyelerini dinledikleri belirten Kutoğlu, tüm dünyadaki politikacı beylerin biraz sıkıcı giyindiklerini vurguladı. Kutoğlu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ise giyim konusunda zevkli olduğunu sözlerine ekledi.

"ŞU TÜRBANI BİRAZ STİLİZE EDEMEZ MİYİZ?" SORUSUNU SORAN KİŞİ HAYRÜNNİSA GÜL'DÜ

Geçtiğimiz hafta Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün başörtüsü ile alakalı yazısına konu olan Atıl Kutoğlu, Ertuğrul Özkök'ün yazısında türban konusunda "Şu türbanı biraz stilize edemez miyiz?" sorusunu soran kişinin Hayrünnisa Gül olduğunu belirtti.

"TÜRK MODASI, HEM DOĞULU HEM BATILI BİR ANLAYIŞA SAHİP"

Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, Türk modasının hem Batılı hem de Doğulu bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, "Bu çok az millete naip olan bir durumdur. Bu özellikleri taşıdığımız için de şanslıyız." dedi. Kutoğlu, "Türk olmanın verdiği ekstralarımız var, aile değerleri, misafirperverlik gibi. Gençlere bakıyorum kıyafetleriyle Avrupalı, takılarıyla Osmanlı, bence hoş bir sentez. Benim, şahsi başarımın arkasında bu var." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gerçek bir kültür köprüsü olduğunu söyleyen Kutoglu, "İki kültürü de rahatça benimseyen başka bir ülke yok. Bu benim diğer modacılara fark atmamı sağlayan en temel neden. Dünyanın birçok modacısı Anadolu'ya gelip bir şeyler kapmaya çalışıyor. Dolce Cabbana, İstanbul'dan kumaş alıyor, Anadolu'dan motif bakıyor." dedi.

Türkiye imajının her geçen gün iyiye doğru gittiğini belirten ve birçok alanda güzel işler yapıldığı vurgulayan sanatçı, Türkiye'nin daha çok anlatılmaya ihtiyacı olduğu ifade etti. İstanbul'un bir marka olarak pazarlanmasının birden bire olamayacağını bunun en çok ekonomiye endeksli olduğunu belirten ünlü modacı, "Genç ve dinamik bir cumhuriyetiz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Kültürel olarak da Osmanlı'ya sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimiz, kültürümüz, doğamız bunlar bizim avantajımız. Geleceği gören projelerle İstanbul'u marka yapmamız mümkün." dedi.

2008 yılında Los Angeles Moda Show'a davet edildiğini belirten sanatçı dünyanın değişik noktalarından teklifler geldiğini önümüzdeki günlerde Güney Kore'de yapılacak bir projenin içinde olacağını ve New York'ta Ekim ayında sonbahar tasarımlarını sergileyeceği bir defile gerçekleşeceğini ifade etti. Atıl Kutoğlu ismini bir büyük marka yapmak için çalışmalarına devam ettiğini anlatan ünlü modacı, New York'ta 20 değişik noktada olduklarını bir iki yıl içinde bu markanın satıldığı bir mağaza ile New York moda camiasında Türkiye adının daha çok duyulacağını belirtti. Kutoğlu, "Raplh Lauren denilince aklımıza nasıl Amerika geliyorsa, Atıl Kutoğlu markası da insanların aklına Türkiye'yi getirecek, hedefimiz bu." dedi.

(AA)