kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
OYLARIN ÜÇTE BİRİNİ ALMIŞTI... Prof. Dr. Cafer Özkul 2002'deki seçimlerde oyların üçte birini alarak ikinci olmuştu.

Fransız üniversitesine Türk rektör adayı

DIŞ HABERLER
Rouen Üniversitesi'nde Fen Fakültesi Dekanı olan Prof. Cafer Özkul iki gün sonra yapılacak rektörlük seçimlerinde üç adaydan biri.....
Fransa'nın saygın üniversitelerinden biri olan Rouen'de Fen Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Cafer Özkul, iki gün sonra yapılacak rektörlük seçimlerinde üç adaydan biri oldu. 25 bin öğrencili, 1800 öğretim görevlisi ve personelin çalıştığı üniversitede 7 fakülte ve 15 yüksek okul bulunuyor.

İKİNCİ KEZ ADAY OLDU
10 Mayıs'ta seçici kuruldaki oylamada Prof. Özkul'un diğer iki rakibi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. François Tron ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Christine Le Bozec. 2002'de fen fakültesi fizik bölüm başkanı olduğu dönemde yine rektör seçimine katılan, oyların üçte birini almasına karşın ancak ikinci olabilen Prof. Özkul'un şansı yine oldukça yüksek. Malatya'nın Kocaözü köyünde doğan Prof. Özkul, devlet parasız yatılı sınavını kazanıp Gaziantep Lisesi'nde okudu. Liselararası bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu, Etibank'ın açtığı bir sınavı kazanarak Fransa'da eğitime gönderildi. Elektrik mühendisi olarak doktora yapan Özkul akademik unvanlarını elde etti. İki kızı bulunan Prof. Dr. Özkul'un eşi Nehir Çağlayan Özkul da kendisi gibi akademisyen.