kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sezer, AB'nin 50. kuruluş yıldönümünü kutladı

ANKA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Avrupa Birliği'nin, Avrupa kıtasına kalıcı barış ve istikrarı getirmeyi amaçlayan tarihsel bir tasarı olduğunu belirterek, Birliğin benimsediği evrensel değerlerin Türkiye tarafından da paylaşılmakta olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, AB'nin 50'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezer, mesajında AB'nin temel değerleri olan barış, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin bugün evrensel bir nitelik kazandığını belirterek, "Oluşumuna Türkiye'nin de bugüne dek içtenlikle katkıda bulunduğu bu değerler temelinde, Avrupa bütünleşmesinin tamamlanması ve yaratılan istikrar alanının tüm kıtaya yayılması, içinde yaşadığımız küreselleşme çağında yaşamsal önem taşımaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefini kararlılıkla sürdürmekte olduğunu bildiren Sezer, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye, 84 yıllık laik, demokratik cumhuriyet birikimiyle, üyelik yolunda üzerine düşen adımları atmıştır ve atmaya devam edecektir. Avrupa Birliği'nin de ülkemizin katılımı konusunda benzer kararlılığı göstermesini beklemekteyiz. Bu bağlamda Türkiye, Avrupa Birliği'ne üyelik hedefini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu hedef, Ulu Önder Atatürk'ün Ulusumuza çizdiği çağdaş uygarlık hedefi ve yurttaşlarımızın toplumsal ilerleme isteğiyle örtüşmektedir. Ülkemizin katılım sürecinin başarıyla sonuçlanması, Avrupa Birliği'nin gelecekteki rolü ve temsil ettiği değerlerin daha geniş coğrafyalarda kabul görmesi yönünden eşsiz bir olanak sunmaktadır. Kendi inandırıcılığını da dikkate alacak Avrupa Birliği'nin, bu olanağı değerlendirerek, ülkemizin katılım sürecinde üzerine düşen sorumlulukları ve yükümlülükleri yerine getireceğini ümit ediyoruz."