kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ankara Sarkozy’ye temkinli yaklaşıyor

Yeni Haber
Ankara, Nicholas Sarkozy'nin yeni Fransa Cumhurbaşkanı seçilmesine temkinli yaklaşıyor..
Sarkozy'nin seçim öncesinde yaptığı Türkiye karşıtı söylemleri not eden Ankara, Fransız liderin Cumhurbaşkanlığı sürecinde iki ülke vizyonuna uygun hareket etmesini bekliyor.

Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri iki önemli ülkenin arasındaki ilişkiler olarak değerlendiren Ankara, 2001 yılından bu yana "Türkiye ile Fransa ilişkilerini doğrudan ilgilendirmeyen bazı unsurların" devreye girdiğine dikkat çekiyor.

Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili Fransa'da gündeme getirilen tasarılara atıfta bulunan Ankara, Sarkozy'yi seçimlerdeki başarısı nedeniyle kutlarken, seçimlere kadar yaşanan süreçte Türkiye aleyhinde sarfettiği ifadelerden duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyor.

Türkiye ve Fransa arasındaki ikili ilişkilerin layık olduğu güven ortamı ve vizyon sorumluluğu içinde yürümesi gerektiğini dikkat çeken Ankara, Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı sürecinde, seçim kampanyası sürecinde olduğu kadar sert bir politika yürütmeyeceğini ümit ediyor.
Ankara ayrıca Sarkozy'nin bu kampanyalar sırasında sarfettiği ve "Türkiye'yi üzen" ifadeleri de "not ettiğini" vurguluyor.

16 Mayıs'ta yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine resmen başlaması planlanan Sarkozy'ye, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de 15 ya da 16 Mayıs'ta bir kutlama mesajı göndermesi bekleniyor.

(ANKA)