kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Gaflar kralı Bush'un Kraliçe karşısında da dili sürçtü! - VİDEO

Yeni Haber
Katıldığı her resmi davette ve konferansta mutlaka bir gaf yaparak Amerikan tarihine adının 'Gafların Başkanı' olarak yazdıracak olan George W. Bush dün İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i karşılarken yaptığı gafla yine çok konuşulacağa benziyor...
Beyaz Saray'da Kraliçe onuruna verilen davette yaptığı 'hoş geldiniz' konuşmasına 'Majesteleri 1776 yılında Amerikanın 200. yılı kutlamaları sırasında da bizlere şeref vermişti' cümlesi ile başlayan Bush yardımcılarının uyarısı üzerine cümlesini apar topar '1976' diye düzeltse de orada bulunan 7000'e yakın konuğun kahkahalarını engelleyemedi.



Bu kahkahalar üzerine Kraliçe'ye dönüp bir de göz kırpan Bush, Kraliçe Elizabeth'in manalı bakışları ve gülümsemesi üzerine konuklarına döndü ve 'siz görmediniz ama Majesteleri bana öyle bir bakış attı ki ancak bir anne yanlış bir şey yaptığında çocuğuna böyle bakar' diyerek Beyaz Saray'ın bahçesinde yine uzun süren kahkahalara yol açtı.


BUSH KRALİÇE ONURUNA YEMEK VERDİ


ABD Başkanı George Bush, ülkesini ziyaret eden İngiltere Kraliçesi Elizabeth onuruna en üst düzeyde protokol kurallarının uygulandığı resmi akşam yemeği verdi.

Bush ile eşi Laura'nın ev sahipliği yaptığı, Kraliçe Elizabeth ile eşi Prens Philiph onuruna verilen yemeğe, yalnızca 132 kişi davet edildi. Yemekten önce kadeh kaldırılırken Bush, İngiliz-Amerikan ittifakını selamladı.

Irak ve Afganistan'daki genç demokrasileri birlikte desteklediklerini, terörizm ile yoksulluk ve hastalık gibi küresel durumlara karşı birlikte mücadele ettiklerini belirten Bush, iki ülke arasındaki dostluğun daimiliğinden emin olduğunu söyledi.

Kraliçe onuruna verilen akşam yemeği, Bush'un başkanlığı sırasında Beyaz Saray'da en üst protokol kurallarının uygulanarak frak giyilmesinin zorunlu tutulduğu ilk resmi yemek oldu.