kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Marka, şarap yapımında kullandığı üzümlerin saplarını ve çekirdeklerini güzellik ürünlerinde kullanıyor.

Üzümün güzellik mucizesi

Burcu ALDİNÇ
22.04.2007
Eski kayak şampiyonları Mathilda ve Bertrand Thomas çiftinin Fransa'daki şarap bağlarında, tesadüfen yarattıkları güzellik ürünleri, Caudali adını aldı ve markanın spa'ları da açılıp dünyada ün yaptı. spa'lardan biri şimdi Türkiye'de..
Sürekli 'yoğun' olduğumuz günümüz koşullarında, kendimizi biraz şımartmak için bazılarımız spa'larda alıyor soluğu. Bali, thai gibi masaj yöntemleri, cilt bakımı, vücut bakımı gibi hizmetlerle aklımızı çeliyor spalar. Verilen hizmet kadar, kullanılan ürünler de ayrı bir önem taşıyor. Şu sıralar Madonna, Britney Spears, Jennifer Aniston gibi ünlüler ve hatta İspanya Kralı Juan Carlos gibi isimler spa olarak, iki eski kayak şampiyonunun tesadüfen yarattığı Caudali efsanesini tercih ediyor. Şarap banyosu ile ünlü spa, ülkemizde de ilk şubesini Les Ottomans otelinde açtı. Markanın uluslararası direktörü Nathalie Ohana, Caudalie markasının doğuş hikâyesini anlattı.

TESADÜF ESERİ
Mathilda ve Bertrand Thomas çifti yıllarını kayak sporuna vermişler. Kayaktan sonraki en büyük ikinci tutkuları ise şarapmış. 1990 yılında Bordeaux şehrinin dışına yaptıkları bir gezide gördükleri, 18. yüzyıldan kalma Smith Haut Lafitte şatosuna hayran kalmışlar. Sonrasında profesyonel yaşantılarına son verip, üzüm bağları da olan bu şatoyu satın almaya karar vermişler. Hayatlarının geri kalanını şarapçılığa adayan Thomas çiftinin ürettiği şaraplar, Fransa'nın en ünlü şaraplarından biri haline dönüşmüş. Bağları o kadar ünlenmiş ki, sırf burayı gezmek için turlar düzenlenmeye başlanmış. Bir gezi sırasında, şarapların çekirdeklerinin atıldığına şahit olan bir profesörün uyarması ile yaptıkları hatayı anlarlar. Üzüm çekirdeğinin ve kabuğunun bir güzellik iksirine dönüştürülebileceğini söyleyen profesörün önderliğinde de bir kozmetik markası yaratırlar. Yani şarapları, en güzel sofralara eşlik ederken, güzellik ürünleri de dünyaca ünlü isimlerin tercihi haline gelir. Çift daha sonra uçsuz bucaksız bir bağ satın alarak, bunun ortasında spa kurmaya karar verir. Ve bu spa bugün İspanya Kralı Juan Carlos'un bile bir numaralı tercihi haline gelir.

GÜZELLİK ÖNERİLERİ
Marka, üzümün çöpünden, sapından ve kabuğundan sonuna kadar faydalanıyor. Vücut peelingleri bile üzüm posası içeriyor. Nathalie Ohano, her kadının mutlaka her hafta vücut ve yüz peelingi yapması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor: "Aksi takdirde sürdüğünüz hiçbir krem derine inmez. Yüzeysel bakım yapmış olursunuz. Bu da boşa kürek çekmek demek."
Haberin fotoğrafları