kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bağdat'taki intihar saldırısı: 35 ölü

Yeni Haber
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Şiilerin çoğunlukta olduğu Bayaa bölgesindeki pazar yeri yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi.

Bağdat'ta son günlerdeki en kanlı saldırıda yaralı sayısının da 80 civarında olduğu bildiriliyor.

Bu arada, Amerikalı yetkililer, Şii milislerin kalesi olarak görülen Sadr mahallesine düzenlenen baskında 10 militanın öldürüldüğünü açıkladı.Amerikalı yetkililer, İran'dan bomba kaçıran bir hücrenin üyelerinin hedef alındığını söyledikleri şafaktan önce başlayan baskında, bir binada 150 adet havan topu mermisi ele geçirdiklerini ve ''bir işkence odası'' da buldukları binayı kontrollü patlamayla imha ettiklerini söyledi.

Amerikan güçlerinin binadaki odada kelepçe ve yüz maskeleri bulduklarını belirten yetkililer, kan lekelerine rastlanan odanın "işkence yapılan kişilerin tutulduğu bir yer olduğunun açık olduğu" ifadesini kullandılar.

Irak polisi, ABD işgaline karşı olan Şii din adamı Mukteda Sadr'a bağlı Mehdi Ordusunun kalesi olarak kabul edilen Sadr mahallesine yerel saatle 03.00 civarı düzenlenen ABD hava saldırısında da 4 evin isabet alması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Bağdat'ın kuzeyindeki Samarra'da karakolların hedef alındığı iki intihar saldırısında da ölen polislerin sayısı 8'e yükseldi.

Öte yandan, Amerikalı Tümgeneral Rick Lych, Şii milislerin saldırılarında bir çeşit imza olarak değerlendirilen ve İran'dan geldiği ileri sürülen, etki gücü yüksek yola yerleştirilen bombaların Sünni direnişçilerin de elinde olduğunu söyledi.

General Lych, EFP olarak adlandırılan bombaların Sünnilerin de elinde olmasının, İran'ın radikal Şiilerin yanı sıra Sünniler arasında da bir ölçüde etkisi olduğu düşüncesine yol açtığını kaydetti.

BAĞDAT'TA 11 CESET BULUNDU

Saldırıların durmadığı, şiddet olaylarının dinmediği Irak'ın başkenti Bağdat'ta 11 ceset bulunduğu bildirildi.

Polis açıklamasına göre, Bağdat'ın farklı bölgelerinde dün vurularak öldürülmüş 11 kişinin cesedi bulundu.

Bağdat'ın merkezindeki Karrada bölgesinde dün geç saatlerde yola yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Başkentin güneyindeki nüfusun çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu Ebu Şir bölgesine dün düzenlenen havan topu saldırısında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyindeki Balad yakınlarında silahlı kişilerce dün düzenlenen saldırıda bir polis albay öldürüldü.

Ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde dün düzenlenen havan topu saldırısında 6 kişi öldü.

Dün, Bağdat'ın batısındaki bir askeri üs yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında da 16 kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı.

(AA)