kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kampanya çerçevesinde, Almanya'daki yerel televizyonlarda ve Bild Am Sonntag Gazetesi'nde Alanya reklamları yayınlanacak.

Almanya'da "Antalya tanıtım komitesi" kuruldu

15.04.2007
Antalya Bölgesi'nin tanıtılması amacıyla Almanya'da 'Antalya Tanıtım Komitesi' kuruldu..
Daha çok Almanya'daki satış ofislerine yönelik oluşturulan komite, 170 bin Avro'ya mal oldu. Harcanan paranın 80 bin Avro'sunu Kültür ve Turizm Bakanlığı karşıladı. Geriye kalan 90 bin avroyu ise Antalya ve ilçelerindeki turizm dernekleri, ticaret odaları ve ilgili vakıflar arasında toplandı.

Almanya'daki 3 bin 500 satış ofisinin vitrinlerine Antalya fotoğrafları asılacak. Ayrıca, satış ofislerinin yetkilileri Antalya'ya getirilere, yörenin daha iyi tanınması sağlanacak.

2007 turizm sezonunun hareketli geçmesi için değişik yollara başvuran turizmciler, tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tanıtım katalogları, toplantılar ve yurtdışı fuarlara katılan sektör temsilcileri, değişik ülkelerde komiteler oluşturarak tanıtım yapıyor. İlk etapta Almanya'da tanıtım komitesi oluşturan turizmciler, gelecek yıllarda diğer ülkelerde de bu tür organizasyonlar oluşturmayı düşünüyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Müfit Kaptanoğlu, Antalya bölgesi için iki ayrı tanıtım kampanyası hazırladıklarını söyledi.
2007 turizm sezonu öncesi Almanya'daki tanıtımı için 'Antalya Tanıtım Komitesi' oluşturduklarını anlatan Kaptanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya ve ilçelerindeki turizm dernekleri, ticaret odaları ile vakıfların maddi katkılarıyla oluşturulan komitenin Almanya'da Antalya Bölgesinin tanıtımına katkıda bulunacağını ifade etti.

Kampanya kapsamında Almanya'daki görsel ve yazılı basında Alanya'nın reklamlarının yer alacağını anlatan Kaptanoğlu, "2007 turizm sezonunda Alanya'ya Alman turistlerin akın edecek. Çünkü yapmış olduğumuz yatırım ve kampanya çok kapsamlı. Bu sezon öncesi çok iyşi tanıtım programları yaptığımıza inanıyorum. Zaten bu yıl erken gelen ilk gemi bizleri hem şaşırttı, hem de mutlu etti. Bu sezon hem turist, hem de gemi sayısında 2005'in rakamlarını yakalayacağımıza inanıyorum." dedi.

11 bin satış ofisinin birleşerek Almanya'da kurduğu turizm birliğinin genel kurulunu Antalya'da yaptırmak için çalışma içerisinde olduklarını aktaran Kaptanoğlu, 11 bin satış ofisinin Antalya'da toplanmasının Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olacağını belirtti.

Bu yıl Almanya'nın yanı sıra Rus Pazarı'nda da önemli bir gelişme yaşanacağını anlatan Kaptanoğlu, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da Rus turistlerin gözde tatil merkezi Alanya olacak. Rusya, Hollanda ve Almanya'dan gelen turist sayısında 2006'ya göre yüzde 20 artış bekliyoruz. Çünkü şu anda satışlar oldukça iyi durumda. Yani her şey yoluna girmiş gibi görünüyor." diye konuştu.

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya ise sezonun ilk ayları olmasına rağmen Alman turist sayısında büyük artış yaşadıklarını belirtti.
Alman turistlerin sayısının artmasında Almanya'da bir süre önce kurulan 'Antalya Tanıtım Komitesi'nin büyük etkisinin olduğuna inanan Kahya, "Bu yıl tanıtım çalışmalarımıza ağırlık verdik. Sezonun henüz başındayız. Şu ana kadar gelen gemi sayısı ve turistlerden memnunuz. İnşallah önceki yıllarda yaşanan olumsuz olaylar bu yıl yaşanmaz. Tek temennimiz bu." şeklinde konuştu.