kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Keşfedilmeyi bekleyen cennet: Uluyayla

01.05.2007
Bartın'ın Ulus ilçesindeki doğa harikası Uluyayla, çevresini saran ağaçlar, çiçekleri, pınarları, mağarası ve yaban hayvanlarıyla ilgi çekiyor.

Doğayla iç içe yaşamayı sevenler ve macera tutkunlarının özellikle bahar ve yaz aylarında kısa süreli konaklama amacıyla gittikleri yaylaların tanıtımına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Ulus ilçesine bağlı Akçakese köyündeki 280 hektarlık 7 kilometre uzunluğundaki Uluyayla, ortasında yer alan göleti, içinden yer altı nehirlerinin geçtiği mağarası ve çeşitli sporlara elverişli yamaçlarıyla görenleri adeta büyülüyor.

Karaca ve geyik gibi çok sayıda yaban hayvanının da bir arada görülebileceği milli park görünümündeki Uluyayla, çevresindeki ormanlarıyla doğa yürüyüşleri için de eşsiz bölgeler arasında gösteriliyor.

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesine 50 kilometre mesafede olmasından dolayı ilçeye gelen turistlerin de ilgisi çeken Uluyayla'nın turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik tanıtım faaliyetleri yapılıyor.

TURİZM HARİTASI

Bartın Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin 59 kilometre uzunluğundaki sahillerinin yanı sıra alternatif turizm alanlarının tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi.Bartın'ın görülmemiş değerleriyle 4 mevsim turizm potansiyeli olduğuna dikkat çeken Altaş, şöyle konuştu:
''Ülkemizde yayla odaklı turizm, diğer turizm çeşitlerini desteklemesi bakımından da önem arz ediyor. Uluyayla bu açıdan değerlendirildiğinde Safranbolu'nun yanı sıra Amasra'ya yakınlığı açısından da cazibe merkezidir. Bastırdığımız 10 bin adet turizm haritasıyla yaylalarımızı tanıtıyoruz. Acenteler de sürekli bizden doküman talep ediyor. Gizli kalmış cennetlerimizi turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Böylece kırsal kesimlerde yaşayanlar da turizmden yeterince pay alacaktır.''

FESTİVALLE TANITIM

Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus da doğa harikası yaylalarının yeterince tanınmamasının sıkıntısını yaşadıklarını, her yıl ağustos ayında ''Doğa Festivali'' düzenleyerek insanların ilgisini çekmeye çalıştıklarını söyledi.Uluyayla'da turistlerin çadırlarda barınabildiğini, tuvalet ve su ihtiyaçlarına yönelik tesisler bulunduğunu ifade eden Ulus, ''Festivalimizi yaylada yaparak turizm acentelerinin ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Yaylada turistik ahşap evler yapılması durumunda turistlerin ilgisi artacaktır'' dedi.