kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
GÜNLÜK KAPASİTESİ 20 BİN ADET OLACAK... Alman Medion tarafından Malatya'da kurulacak üretim tesisinin kapasitesi günlük 20 bin adet olacak. Tüketici elektroniği yüzde 40, multimedya ürünleri yüzde 10 ucuza satılacak.

Alman Medion Malatya'da bilgisayar üretecek

Cirosu 1.6 milyar Euro olan Medion, Malatya'da PC ve notebook üretimine hazırlanıyor. Ürünler yerli pazarın dışında İran, Irak ve Suriye'ye de satılacak..
Alman bilişim şirketi Medion, Malatya'da PC ve notebook üretmeye hazırlanıyor. Kurulacak fabrikanın günlük üretim kapasitesi 20 bin olacak ve buradan İran, Irak ve Suriye'ye de satış yapılacak. Para dergisinde yer alan habere göre, yıllık cirosu 1.6 milyar Euro olan Alman Medion, Türkiye'de ilk etapta Teknosa, Migros, Carrefour, Bim gibi perakende zincirlerinde bilgisayar ve tüketici elektroniği satacak. Şirket, daha sonra akaryakıt istasyonları, kahve dükkanları, eczane ve spor salonlarıyla, pazar yelpazesini genişletecek. Medion'un Türkiye'deki çözüm ortağı Anatech'in Genel Müdürü Selman Yılmaz, üretimle ilgili projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu ancak kurulacak fabrikanın yerinin şimdiden tespit edildiğini söyledi. Yılmaz, "Fabrika Malatya'da kurulacak. Bölgedeki teşvik avantajlarından da faydalanmayı planlıyoruz" diye konuştu.

UCUZA SATACAK
Medion, tüketici elektroniğini yüzde 40, PC ve multimedya ürünlerini de pazarın yüzde 10-15 altında fiyatlarla satmayı planlıyor.Türkiye pazarının nabzını tutmak için 2006'da deneme satışlarına başlayan Medion, 10 milyon dolar ciroya ulaşınca Türkiye pazarına girme kararı aldı. Bu yılki ciro hedefi 50 milyon dolar olan şirket, iki yıl içinde bu rakamı beşe katlamayı planlıyor. 1982 yılında kurulan Medion, Almanya'da günde 25 bin adet üretim kapasiteli PC ve notebook fabrikasına sahip. Tayvan, Hong Kong ve Çin'deki fabrikalarda üretim yaptıran şirketin portföyünde, 4 YTL ile 3 bin 500 YTL arasında değişen 700'ün üzerinde ürün bulunuyor. Danimarka'da Kopenhag futbol takımı adına özel notebook üreten şirket, Türkiye'deki futbol klüpleriyle de görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa futbol takımlarının adını taşıyan özel notebooklar piyasaya sunacak.
Haberin fotoğrafları