kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Köprüde 25 kuruş çilesi

Mustafa KAYA / MERKEZ
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin 4 YTL'den 3.75 YTL'ye inmesiyle sevinen vatandaşın mutluluğu kısa sürdü. Nakit geçiş gişelerindeki 25 kuruş sıkıntısı nedeniyle trafik felç oldu, uzun kuyruklar oluştu..
Köprü ve otoyollardaki zammın iptal edilmesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bozuk para sıkıntısına ve trafiğin felç olmasına yol açtı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in başvurusuyla köprü ve otoyollardaki zam iptal edilmiş, Danıştay'ın bu kararı onamasıyla 30 Nisan'dan beri geçişlerde indirim yapılmıştı. Geçtiğimiz pazartesi gününden beri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan trafik işkencesi, 1 Mayıs nedeniyle İstanbul Valiliği'nin aldığı güvenlik önlemlerine bağlanmıştı. Ancak olayın sadece güvenlik önlemleri ve 4 YTL olan geçiş ücretinin 3.75 YTL'ye indirilmesi olmadığı kısa süre içinde ortaya çıktı. Köprüdeki 8 nakit para geçiş gişesinde 25 kuruş yetersizliği, sürücülerle gişe memurları arasında gergin anlar yaşanmasına neden oldu.Yeni ücret tarifesi nedeniyle bozuk para yetiştiremediklerini ve çok zaman kaybı yaşandığını belirten gişe memurları, olumsuz çalışma koşulları nedeniyle bir süre önce iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını anlattı.

ÇÖZÜM OGS SİSTEMİ
O dönemde bile bu kadar yoğun bir trafik gözlemlenmediğini vurgulayan memurlar, "Uzun süre bekleyince sinirleri gerilen vatandaş acısını bizden çıkarıyor. Hemen her geçişte gergin anlar yaşıyoruz. Bazıları 25 kuruşu almadan gidiyor bazıları da arabasını ileride park ederek parasının üstünü almaya geliyor. Ziraat Bankası'ndan bozuk para getiriyorlar ancak kısa sürede bitiyor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor" diye konuştular. Emniyet yetkilileri çözümün OGS sistemini yaygınlaştırmak olarak görürken, vatandaşlar "Kimsenin bizi yollarda perişan etmeye hakkı yok. Bu sorunu çözsünler" diye konuştu.