kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HER YERE BAYRAK ASTILAR.... Şehit üsteğmenin memleketi Adana’daki Kamışlı köyünü vatandaşlar bayraklarla süsledi. Üsteğmen Demir’in annesi güçlükle ayakta durabildi.

Şehidin haberi tez geldi

Murat KARAMAN - Hüseyin KAÇAR
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan üsteğmen Muhammed Ali Demir'in ölüm haberi, memleketindeki babaevine ateş gibi düştü. Acılı anne "Tomurcuğumu kırdılar" diyerek ağıtlar yaktı..
Diyarbakır'da başlatılan operasyonlar sırasında Lice İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Muhammed Ali Demir'in şehit olması, Adana Pozantı'da yaşayan ailesini yıktı... Ev hanımı Adile ve çiftçi Cumali Demir çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Muhammed Ali Demir, ilk görev yeri olan İzmir'den Diyarbakır'ın Lice ilçesine tayin edildi. Yaklaşık 2.5 yıldır burada görev yapan üsteğmen Demir'in şehit olduğu haberi, Kamışlı köyündeki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Köylüler, şehit Demir için evlerine Türk bayrakları astı.

'VATAN SAĞOLSUN'
Acı haberle gözyaşlarına boğulan anne Adile Demir, "Tomurcuğumu kırdılar. Düğününü yapmayı planlıyordum, şehit haberiyle yıkıldım. Bize haberleri izlememizi söylerdi. 'Anne ben güvenli yerdeyim. Ölüm haberi zaten tez gelir' derdi. Sabah ölüm haberi gerçekten tez geldi. Adı güzel kendi güzel Muhammed Ali'm. Elimden aldılar yavrumu" diye ağıtlar yaktı. Baba Cumali Demir ise "Vatan sağolsun" derken, bir yandan da "Daha kaç şehit vereceğiz? Bitsin bu terör. Meclis'teki insanlar görmüyorlar mı bunu? Dağ gibi oğlum gitti" diye tepki gösterdi. Şehit üsteğmenin son olarak kız kardeşi Dilek'in nişan töreni için köyüne geldiği belirtildi. Şehit Üsteğmen Demir için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde de bir tören düzenlendi.

İZİNE CENAZESİ GELDİ
Öte yandan Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Uzundere beldesinde PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Malatyalı Piyade Er Sedat Karaçor'un cenazesi dün İstanbul'da toprağa verildi. Şehit erin, ağabeyinin düğünü için bugün izine geleceği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları