kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kalpazan çetesine yapılan baskında 19 kişi gözaltında...

Sahte parayla PKK'ya silah

Rıdvan TEZEL/Ferit ZENGİN-MERKEZ
İstanbul'daki en büyük kalpazanlık operasyonlarında toplam 54 milyon YTL ve 6 milyon dolar ele geçirildi. Sahte dolarların Kuzey Irak'a gönderilip PKK için silah alındığı belirlendi. Operasyonlarda 19 kişi de gözaltına alındı..
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği, e-mail ve telefonla gelen ihbarların ardından başlattığı çalışmayla son yılların en büyük "kalpazanlık" operasyonuna imza attı. Üç ay süren takibin sonucunda 150 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 20 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. 2002'de vatandaşlıktan çıkarılan çete lideri ile terör örgütü PKK üyesi beş kişinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kiraladığı iki matbaada bastığı sahte paraları, Kuzey Irak'a gönderip, PKK için silah aldığı ortaya çıktı.

KİRALIK MATBAADA BASKI
Mali Polis, ihbar üzerine başlattığı çalışma sonucunda kalpazan çetesinin Güngören'de bir matbaa kiraladığını belirledi. Matbaayı teknik ve fiziki takibe alan polis, hafta başı operasyonun startını verdi. Sahte banknot basan 8 kişi suçüstü yakalandı. Çetenin Ümraniye'de de kiraladığı bir gecekonduya matbaa kurarak sahte para bastığını tespit eden polis ikinci baskını buraya yaptı. Gecekondu matbaada 9 milyon YTL ve 6 milyon dolar değerinde sahte banknot ele geçirildi. Güngören'de gerçekleştirilen operasyonda çete lideri olan ve askerlik yapmadığı için 2002 yılında vatandaşlıktan çıkarılan Süleyman Aydın ile 2 kızı yakalandı. Aydın'ın evinde yapılan aramada 45 milyon YTL değerinde sahte banknot bulundu. Operasyonda 150 adet para basımında kullanılan film, 30 adet para kalıbı, 1 adet para basma makinesi, 1 adet mor ışık, 1 adet tabanca ve çok sayıda sahtecilik malzemeleri ele geçirildi. Bu arada operasyonda ayrıca bölücü örgüt yanlısı çok sayıda doküman ve kitapla birlikte, Abdullah Öcalan'ın posteri ve örgüt bayrağı da ele geçirildi.
Haberin fotoğrafları