kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bravo Topbaş!.. Çok ayıp Topbaş!.

CUMARTESİ öğleden sonra Emirgan Korusundaydım.. Bakmaya doyamadığım lalezarları gezdim.. Orta Asya'dan beri Türk'ün lalesinin ülkesine dönüşüdür, Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçen yıl başlattığı güzellikler..
Mide bulandırıcı ucuz eleştiriler vardı, hani "Zap suyunda köprü mü var" kafasının hortlaması.. Boş verin.. Hollanda'nın bizden götürüp üstüne yattığı lale, Erkan Mumcu'nun Kültür Bakanlığında, Türkiye'nin simgesi olmuştu, üstelik..
Topbaş'a alkış..
Bu hafta sonu İstanbul'da iseniz, muhakkak koşun Emirgan'a.. Kaç çeşit lale var inanmazsınız.. Öyle güzel de yerleştirilmişler ki, başlarında tanıtım levhalarıyla..
"Elegant lady" diye bir lale cinsi gördüm ilk kez.. 70 santim falan bir uzun sapın üzerinde nasıl nazlı sallanan nasıl iki güzel renk.. Türkçe adını "Kralın Kılıcı" koymuşlar.. Nerde Şık Hanımefendi, nerde Kralın Kılıcı.. Türkçe ve İngilizce adlandırma farkına bakar mısınız?.
Çok ayıp Topbaş deyişimiz, Çağdaş Sanatlar Fuarı açılışındaki çağdışı uygulamaya.. "Bu hafta sonu mutlak gidin görün" dediğim Uluslararası Fuar Feshane'de (Haliç) açıldı. Açılış kokteylinde içki servisi yapılmasına izin verilmedi. Fuar'ın belediye ile ilgisi yok, uzaktan yakından.. Ama mekanı kiralayan mal sahibi Belediye ya..
Efendim belediyeye ait tesislerde içki satılmaz ve ikram edilmezmiş..
Sanatçı Bedri Baykam koşturmuş, 10 şişe şarap satın alıp gelmiş ve konuklara dağıtmış inadına.. Aferin Bedri..
Bu tür uygulamalar Kadir Topbaş adına yakışmıyor. Hatta utanç verici.. Sen kendi davetinde verme.. Canın bilir. Ama Uluslararası bir fuar için yerini kiralayan sanat derneğinin kokteylinde nasıl zorbalık yaparsın?.