kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Kurtarma ekipleri üç kardeşin cesedine ulaşabilmek için çukurdaki suyun bir kısmını vidanjörlerle tahliye etti.

Üç kardeşi çamur yuttu

MERKEZ
Şanlıurfa'da serinlemek için su dolu çukura inen 12 yaşındaki Hasan, çamura saplanıp kaldı. Onu kurtarmak isteyen iki ablası da çamurda boğuldu..
Şanlıurfa'da, serinlemek için su dolu çukura inen ve çamura saplanan 12 yaşındaki çocuk ile kendisini kurtarmak isteyen 2 ablası boğularak öldü. Olay dün Yarımtepe köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 12 yaşındaki Hasan Polat öğleden sonra serinlemek amacıyla köy meydanınında bulunan yağmur sularının doldurduğu yaklaşık 5 metre genişliğindeki çukura indi.

SU TAHLİYE EDİLDİ
Çamura saplanan Hasan Polat'ı kurtarmak için suya giren ablaları Ayşe (18) ve Necla Polat (20) da çamura saplandı. Bir süre sonra boğulan 3 kardeşin cesetleri, köylülerin bütün çabalarıına karşın bulundukları yerden çıkarılamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, su çukurunun çevresine güvenlik şeridi çekerek, sualtı polisi ve itfaiyeden yardım istedi. Yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurda biriken suyun bir kısmının vidanjörlerle tahliyesinin ardından çukura inen sualtı polisleri cesetlere ulaştı.

YAKINLARI KRİZ GEÇİRDİ
Yapılan çalışmalar sonunda çıkarılan cesetler, olay yerine gelen ambulanslarla Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Bu arada cesetlerin sudan çıkarılışı sırasında, boğulan 3 kardeşin yakınları fenalık geçirdi.