kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli irmik pudingi

Malzemeler
*
1 su bardağı vişne (dondurulmuş)
* 1 çay bardağı irmik
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı vanilya
* 1 kg. süt
* 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
* 50 gr. tereyağı
Dondurulmuş vişneleri delikli bir kaba koyun, çözülünceye kadar dinlendirip, süzün. Suyundan 50 ml. ayırın. Vişneleri robotta püre kıvamına gelinceye kadar geçirirken, yavaş yavaş vişne suyunu ilave edin. İrmik, tozşeker ve vanilyayı harmanlayın, karıştırarak yavaş yavaş süte katın. Karıştırmaya devam ederek, yumurta sarısı, vişne püresi ve tereyağını ilave edip, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pudingi 20x20 cm. ebatlarında ıslatılmış bir kaba boşaltın ve soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

Çamfıstıklı hindi
Malzemeler

* 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1/2 adet limonun kabuğu (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş)
* 1 adet limonun suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
Etleri derin bir kaba koyun, üzerine un serpin ve sallayarak etleri una bulayın, delikli süzgece alıp, fazla unlarını silkeleyin. Bir çorba kaşığı yağı ısıtın, etleri ilave edin ve hızlı ateşte sallayarak hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Delikli kepçe ile alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya kalan yağı ilave edip ısıtın, çamfıstıklarını katın ve karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Limon kabuğu, limon suyu ve balı katın, karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Çamfıstıklı sosa, etleri ve maydanozu katın, 3 dakika pişirin. Makarna ile beraber servis yapın.

Sirkeli pırasa
Malzemeler
*
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet pırasa (5 cm. uzunluğunda kesilmiş)
* 1 adet sarı dolmalık biber (iri doğranmış)
* 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)
* 3 çorba kaşığı balzamik sirke
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Isıtılmış yağda pırasa ve biberleri orta ateşte karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Balzamik sirkeyi katın, sebzelerin rengi hafif kahverengi oluncaya ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte 10 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber serpip, iyice harmanlayın. Arzu ettiğiniz salata malzemeleriyle servis yapın.