kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ABD Başkanı Bush

Bush meditasyon yapsa dünya huzur bulacak!

İDİL DEMİREL DIŞ HABERLER
Beyni geliştirmenin, iç huzura kavuşmanın ve hatta dünya barışını sağlamanın en iyi yolunun meditasyon olduğunu söyleyen Dr. Fred Travis: Bir ülkede nüfusun yüzde 1'inin kare kökü kadar kişi yoga yapsa o toplum huzur bulur. Özellikle ABD Başkanı Bush meditasyon yapmalı!..
Amerika'nın Iowa eyaletinde bulunan dünyaca ünlü Maharishi Yöneticilik Üniversitesi'nin Beyin, Bilinç ve Kavrayış Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. Fred Travis, Avrupa gezisi kapsamında İstanbul'u da ziyaret etti. Beyin üzerinde sayısız araştırmaları olan Dr. Travis, üniversitelerde konferanslara katıldı ve onlarca meditasyon tekniğinden biri olan 'Transandantal Meditasyon'un (TM) yararlarını anlatmak için Türk basın mensuplarıyla da bir araya geldi.

STRES ŞİDDETE YÖNELTİR
Meditasyonun her türünün ama özellikle Transandantal Meditasyon'un beyin gelişimi ve iç huzur için gerekli olduğunu söyleyen Travis, sürekli olarak meditasyon yapanların stresle daha iyi başa çıkabildiğini belirterek, şunları anlattı: "Stres yüzünden 'CEO' diyebileceğimiz beynin ön kısmı, kullanım dışı kalıyor. Bu da zayıf konsantrasyona, hafızada boşluklara, panik ataklara, yanlış yönlenmelere, karar vermede zorluklara ve şiddete neden oluyor. Ne yazık ki günümüzde gençler hep stres altında. Ben Amerika'dan yola çıkmadan önce bir genç 32 kişiyi öldürüp, intihar etti. Bu bir rastlantı değil!"

BAŞKAN'A TAVSİYE EDİYORUM
Dünya barışı için de meditasyon gerektiğini savunan Dr Travis, savaş yanlısı tutumu nedeniyle hem ABD'de, hem de dünyada tepki çeken ABD Başkanı George W. Bush'a 'meditasyon yapması' tavsiyesinde bulundu. Meditasyona fırsat bulamayan ve herhangi bir hobiyle uğraşmayanlar için ise en iyi terapinin çocuklarla ilgilenmek olduğunu vurgulayan Travis, şöyle devam etti: "Stresli bir iş gününden sonra eve geldiğinizde, televizyonu açmak yerine çocuklarınızla ilgilenin. Onlarla iletişim kurmak, hem stresten kurtulmanızı hem de farkında olmadan beyninizi geliştirmenizi sağlar. Meditasyon yapamayanlar ayrıca iyi beslenmeli, iyi dinlenmeli ve spor yapmalı."